För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Tänk om, tänk som en företagare!

Den 11 september är det val till landets riksdag, regioner och kommuner. Då ska du tillsammans med en halv miljon andra företagare lägga din röst på det parti som du tror kommer förvalta företaget Sverige på absolut bästa sätt.
Publicerad 30 aug 2022

Jag vågar mig inte på någon gissningslek om vem som vinner, men en sak är säker – vi kommer inte att vakna upp med en färdig regering den 12 september. De senaste två mandatperioderna talar i stället för en problematisk regeringsbildning.

Landets företagare har inte tid för de långdragna och många gånger improduktiva politiska diskussioner som präglat de två senaste mandatperioderna. Det har varit förödande för långsiktigheten i Företagarsverige. Sverige behöver och förtjänar en långsiktig politik som ställer sig bakom företagare i vått och torrt.

För det är bara med en minskad regelbörda, sänkt skatt på företagande och en ökad tillgång till kompetent arbetskraft som företag kan växa, anställa fler och fortsätta bidra till välfärden som alla i Sverige håller kär.

Därför blir mitt medskick till landets politiker inför regeringsbildningen och nästa mandatperiod, oaktad färg: Tänk som en företagare! Jag är övertygad om att vi hade haft mindre käbbel och fått fler saker gjorda i politiken om fler tog efter landets 500 000 företagare.

Fokusera på lösningar, inte problem

Företagare är problemlösare ut i fingertopparna. Som företagare är vi pragmatiska. Det spelar ingen roll om problemet gäller en kund, en leverantör eller en anställd. Vi behöver kunna samtala även med vår värsta motståndare, se möjligheter där andra ser problem och faktiskt lösa dem.

Glöm inte visionen

Vart är du på väg? Det är 10-miljonersfrågan som alla behöver kunna besvara. Ett lapptäcke av historier säljer varken strumpor eller politik. Framgångsrika företagare vet vart de är på väg. Vi har en vision som tydligt pekar ut riktningen. Visst, vi kan byta väg både en och två gånger under resans gång, men visionen förblir vårt riktmärke.

Mest flexibel vinner

När resten av världen skakar så står landets företagare med båda fötterna på jorden. För vi företagare vet att snabbrörlighet är den bästa överlevnadsstrategin. Vi anpassar oss, ställer om och tar oss an den nya situationen. Vi fortsätter att generera skatteintäkter och nya arbetstillfällen som i sin tur skapar den välfärd som ligger oss alla så varmt om hjärtat.

I maj lanserade Företagarna en valplattform med 106 olika förslag för ett mer konkurrenskraftigt företagsklimat. Den är vårt bidrag för att visa landets politiker på alla nivåer vilka stora och små förändringar som krävs för att Sveriges företagare ska kunna fortsätta skapa jobb och välfärd. Det är ett smörgåsbord för alla politiker som förstår vikten av mindre och växande företag. Med den i handen är jag övertygad om att den nya regeringen kan skapa förutsättningar för Sverige att fortsätta växa och bli starkare.

Ni är 500 000 företagare som inte bara går till jobbet. Ni skapar jobben, åt er själva och andra. Varje dag! Ni är samhällets problemlösare. Ni är Sveriges jobbskapare och samhällsbyggare. Tillsammans kan vi göra skillnad den 11 september.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna