podcast news play företagaren I media förmån
Skoglund Reklam drivs i dag av Madeleine Böhnke dom också är ordförande för Företagarnas lokalförening i Bollnäs Foto: Maria G Nilsson.

Rätt inställning värderas högt

Det är ett stort beslut att anställa en ny medarbetare i ett litet företag. Rätt attityd till jobbet är ofta avgörande. Skoglund Reklam i Bollnäs söker personal som är öppen att göra lite av allt.
Publicerad 28 okt 2021

Skoglund Reklam i Bollnäs AB arbetar med det mesta som det går att sätta en logotyp på. Det handlar om profilering av företag genom tryck och brodyr på arbetskläder, skyltar, bildekaler och presentreklam. Skoglund Reklam startade 1954 och drivs i dag av Madeleine Böhnke.

– Det finns ingen utbildning till den här branschen och det är svårt att hitta medarbetare. Här måste man vara oerhört flexibel och kunna fungera som allt-i-allo, att vara en person som är villig att göra lite av allt alltså, säger hon.

”Branschkunskap kan äras ut men den anställde måste ha rätt inställning”

Om arbetsuppgifterna som har med ekonomin att göra inte räcker för en heltidstjänst så måste medarbetaren även kunna rycka in som till exempel kundmottagare. Det gäller alla som är anställda på heltid.

Madeleine Böhnke anställde en säljare i år. I tio år har hon drömt om att hitta rätt person.

– Det måste vara absolut rätt person och måste kännas bra. Risken ska ju bäras av mig som företagare.

Madeleine arbetar också som säljare. I den rollen träffar hon många kunder som driver företag av vitt skilda slag – och frågan om rekrytering kommer ofta på tal:

– Jag möter oerhört många företagare som söker personal utan att hitta rätt personer. Arbetslösa kan inte ta sig rätten att välja jobb, säger hon. Branschkunskap kan läras ut på plats, men den som anställs måste ha viljan och inställningen, poängterar Madeleine Böhnke.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.