headphones newspaper video-player

"Unga tänker utanför boxen"

Julia Delin, vd för SSE Business Lab, Handelshögskolans startup-inkubator menar att unga företagare kan påverka hur större företag och myndigheter bemöter globala utmaningar.
Publicerad 20 maj 2021

Vilka spännande trender ser du bland unga entreprenörer?

– Unga entreprenörer är inte lika formade av normer och föreställningar om hur saker och ting ska fungera – de tänker oftast utanför boxen. Många av de unga entreprenörer som sökte sig till oss redan i maj förra året hade redan förstått att världen snabbt höll på att förändras och hade lösningar för de branscher som påverkades mest.

Vad bör samhället göra för att bidra till en positiv utveckling av ungt entreprenörskap?

– Vi borde uppmuntra och hylla personer i vår närhet som väljer entreprenörskapet. Att vara entreprenör är självklart en risk, men som ung är den risken mycket mindre eftersom unga oftast har mindre ansvar och lägre levnadskostnader. Jag skulle önska att fler föräldrar såg den otroliga potentialen i deras ungdomars kraft att förändra i stället för att fokusera på riskerna.

Inom vilka områden skulle du vilja se fler nytänkande och gränsöverskridande unga entreprenörer?

– Jag tror det finns en otrolig potential för unga att ha en påverkan på hur större företag och myndigheter bemöter våra globala utmaningar. Vi behöver fler tekniska lösningar som hjälper större företag att ställa om till en snällare verksamhet för miljön och samhället. Där tror jag också entreprenörskapet kan ha störst påverkan.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.