För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Årets succéer och surdegar i Skåne och Blekinge

Magnus N:son Engelbäck, Företagarnas regionchef i Skåne och Blekinge, summerar året som gått.
Publicerad 21 dec 2021
Foto: Evelina Carborn.

Skåne

Wow, vilken framgång!

”Regionens småföretagare har precis som i övriga Sverige en mycket turbulent och blandad verklighet bakom sig. För vissa har det varit kris medan andra har haft en stark tillväxt. Den största framgången är allas förmåga till omställning och anpassning till rådande omständigheter. En imponerande uthållighet som gör omstarten mycket lättare!”

Oh, vilken långbänk ...

”Infrastrukturen är en fråga som alltid är omdebatterad, och det är verkligen en långbänk. Det krävs investeringar i vägar, hamnar, kollektivtrafik och inte minst bredbandsutbyggnaden.”

Akut!

”Energi- och bränslefrågan måste lösas, liksom kompetensförsörjningen och matchningen. Vi har en obalans med många arbetslösa samtidigt som företagen skriker efter arbetskraft.”

Blekinge

Wow, vilken framgång!

”Det är glädjande att se att länets företag klarat pandemin väl, det ser vi inte minst i låga konkursnivåer.”

Oh, vilken långbänk...

”Diskussionerna kring Blekinges kustbana och bristen på enighet kring tågstoppen i länet är frågor som definitivt kan beskrivas som utdragna.”

Akut!

”Två frågor kräver akut uppmärksamhet. Det handlar om el-priset och länsstyrelsens beslut om utökat strandskydd till 300 meter i tre av fem kommuner.”

Fler nyheter från Företagarna