För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

"Fortsatt stark trend inom e-handel"

Vendela Lilliestråle är en av grundarna bakom Qalora Capital. Hon var med på 103-listan 2019 och driver en matchmaking-tjänst för startups och investerare från hela Europa. Hon ser att många unga företagare är starka på att bygga kundrelationer.
Publicerad 3 sep 2020
Företagarens 103-lista visar att det bubblar i hela landet. Varför väljer många unga entreprenörskap som en möjlighet att förändra?

– Dagens unga är oerhört värderingsstyrda och entreprenörskap är ett sätt att få förverkliga sina visioner och göra något bra för samhället.

Vilka trender ser du kring ungt företagande?

– Hållbarhet blir alltmer viktig, oavsett bransch. Ett företag i vårt nätverk tillverkar träningskläder genom att använda återvunnen plast som annars hade skräpat ned haven. Ett annat bolag tillverkar smoothies med frukt som annars skulle slängas. I övrigt ser vi en fortsatt stark trend inom e-handel där många unga är skickliga på att bygga starka varumärken och kundrelationer genom olika sociala medier-plattformar såsom Instagram. 

Vad kan samhället göra för att utveckla den kraft som finns bland unga?

– Jag tror att inspiration är viktigt för att visa unga vilka möjligheter som finns. Sverige har under de senare åren varit en grogrund för en rad olika miljardbolag och jag ser ett stort värde i att unga får ta del av dessa personers resor.
Fler nyheter från Företagarna