podcast news play företagaren I media förmån faq
Michael Isa sparar tusentals kronor med Företagarnas medlemsförmåner. Foto: Per Englund.

"Medlemsförmånerna ger mig ett starkt stöd"

Företagarnas medlemsförmåner kan bli en viktig del i ditt företagsbygge. Det menar cykelhandlaren Michael Isa i Norrköping. Han sparar tusentals kronor varje år – och medlemskapet hjälpte honom att vinna företagets första upphandling.
Publicerad 1 sep 2020

Att driva en cykelbutik i konkurrens med stora internationella e-handelsbolag kräver både uthållighet och innovativa grepp för att lyckas.

Cykelhandlaren Michael Isa äger Skarphagens cykel. Han lanserar ständigt nya tjänster som bidrar till att försäljningen ökar – och antalet trogna servicekunder blir bara fler. För Michael handlar det om så mycket mer än att bara sälja en cykel.

– Jag vill skapa långvariga relationer med kunderna, det är enda sättet att kunna överleva som cykelhandlare.

För att nå sina mål erbjuder Skarphagens cykel gratis lånecykel när kunden lämnar in sin tvåhjuling på service. Ett annat alternativ är att Michael Isa hämtar och lämnar cykeln hemma hos kunden i samband med service till ett attraktivt paketpris. Men Skarphagens cykel har större planer än så. Michael och hans kollegor erbjuder specialdesignade profilcyklar åt företag och organisationer. Ytterligare ett nytt grepp är möjligheten för arbetsgivare att erbjuda sina medarbetare en förmånscykel med bruttolöneavdrag.

”Företagarna har mycket förmånliga försäkringar”

– En förmånscykel bidrar till både bättre hälsa och miljö, säger han.

Skarphagens cykel deltog nyligen i sin första upphandling. Det var Nyköpings kommun som tog in anbud på ett 30-tal cyklar – och Skarphagens cykel tog hem uppdraget.

– I samband med upphandlingen var det verkligen skönt att ha tillgång till Företagarnas juridiska rådgivning, de hjälpte mig på några avgörande punkter.

Michael Isa är medlem i Företagarna sedan drygt två år tillbaka och medlemsförmånerna är en viktig förklaring till att han vill tillhöra Sveriges största organisation för småföretagare:

– Vi företagare behöver ett starkt stöd. Det handlar om allt från juridisk rådgivning till att få tillgång till riktigt bra avtal på tjänster och produkter som du behöver för att driva ditt företag.

Cykelhandlaren testar: ”De sju bästa bästa förmånerna!


Michael Isa, cykelhandlare i Norrköping, utnyttjar ett flertal av Företagarnas medlemsförmåner. Det här är hans favoriter.

1. Juridiska rådgivningen
”Företagarnas rådgivning är en mycket bra medlemsförmån. Det är så skönt att kunna rådfråga en expert per telefon direkt. Det kan vara allt från små till stora frågor. Rådgivningen hjälpte mig att förstå de juridiska detaljerna när jag deltog i min första upphandling för en tid sedan – en upphandling som jag senare vann.”

2. GARANT Bil
”En mycket prisvärd bilförsäkring. Jag bytte till GARANT Bil och premien på min Volkswagen Caddy blev betydlig lägre. Försäkringen erbjuder en mycket förmånlig självrisk. Jag hade en skrämmande hög självrisk på min gamla bilförsäkring.”

3. GARANT Småföretag
”En förmånlig företagsförsäkring där självrisken är lägre än på min tidigare försäkring.”

4. Circle K och OKQ8
”Jag utnyttjar Företagarnas avtal med både Circle K och OKQ8, det ger mig en bra flexibilitet. Hyr exempelvis alltid släpvagn till förmånligt medlemspris från OKQ8.”

5. IKEA
”Har blivit företagskund hos IKEA genom Företagarna och utnyttjar de erbjudanden som medlemsförmånen ger mig.”

6. Dustin
”Jag håller bra koll på vilka nya förmåner som presenteras och vilka kampanjer som finns.”

7. DB Schenker
”Planerar att lansera e-handel och då kan det bli aktuellt att utnyttja de förmånliga transportpriser som DB Schenker erbjuder Företagarnas medlemmar.”

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.