podcast news play företagaren I media förmån
Mohammad och Hamid Khanamadi. Foto: Mathias Bardå.

Mohammad Khanahmadi, Årets Företagare i Sverige 2018: ”Sverige kommer inte hamna i samma ekonomiska depression som många andra länder”

Tolkresurs startades 2014 av bröderna Hamid och Mohammad Khanahmadi. Efter uppköp heter företaget nu Global Talk och består av 2 500 tolkar, översättare och kulturspecialister verksamma i Sverige, Nederländerna och Belgien.
Publicerad 6 nov 2020

Har pandemin förändrat er verksamhet?

– Absolut. Vi har lyckats med det vi trodde var omöjligt, som att 50 medarbetare i vårt callcenter jobbar på distans hemifrån. Vi har också fått myndigheter, exempelvis Region Uppsala, att använda sig av digitala verktyg som videotolkning. Det är både smart och hållbart. Självklart har vi som andra också påverkats negativt med minskad omsättning. Framför allt för att informationen från Folkhälsomyndigheten inte nått fram till alla grupper i samhället och att många nysvenskar därmed avbokat besök hos läkare och myndigheter av rädsla för covid-19.

Är du nöjd med regeringens hantering av krisen?

– Det är bra att vi inte haft så strikta restriktioner som andra länder. Det tror jag vi kommer ha igen de närmaste åren. Jag tror inte att Sverige kommer hamna i samma ekonomiska depression som många andra länder.

Vad hoppas du ska hända under 2021?

– Hävda reserestriktioner och fri rörlighet. Vi vill expandera i Frankrike och Storbritannien. Även om digitala möten funkar bra blir det inte samma sak som ett fysiskt möte när man ska lära känna nya samarbetspartners.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.