headphones newspaper video-player

"Vi behöver nyanställa"

Kraftiga förseningar av leveranser har bytts mot ökade efterfrågan och nyanställningar för Öhrlunds Åkeri i Luleå.
Publicerad 11 nov 2020

Malin Öhrlund driver familjeföretaget Öhrlunds Åkeri strax utanför Luleå – och när Företagaren når henne håller hon på att förbereda några anställningsintervjuer.

– Jag känner stor ödmjukhet inför det faktum att vi har klarat oss genom krisen. Sommaren och hösten har hittills gått mycket bra. Vi har också haft turen att hela personalen har varit frisk, säger hon.

Malin Öhrlund upplever uteslutande positiva signaler från de flesta av företagets industrikunder. Öhrlunds har framför allt stora norrländska industriföretag på kundlistan och det är segment som har klarat krisen relativt väl.

– Vi kör åt företag inom stål och järn, branscher som jag upplever har en stadig och bra orderingång. Ett annat uppdrag är att transportera stora husmoduler och även här verkar efterfrågan hålla i sig.

Öhrlunds Åkeri har inte behövt utnyttja några av de stödåtgärder som regeringen har lanserat under covidkrisen.

– Jag ser positivt på framtiden, det känns som AB Sverige börjar rulla igen. Men, det gäller att vi inte får en andra våg av covid, då kan allt förändras snabbt.

Malin Öhrlund återvänder till rekryteringen av nya medarbetare. Åkeriet behöver nyanställa en till tre chaufförer. I dag har företaget 17 anställda och 15 fordon.

– Det är inte helt enkelt, det råder brist på kompetent arbetskraft.