podcast news play företagaren I media förmån

Nils Åke Hallström, Årets Företagare i Sverige 2014: ”Har varken permitterat eller sökt stöd”

Hallströms Verkstäder som tillverkar produkter i tunnplåt påverkas av minskat bostadsbyggande, men vd Nils-Åke Hallström tror på ökad efterfrågan genom offentliga satsningar och ombyggnation.
Publicerad 6 nov 2020

Hur har krisen påverkat er som företag?

– Ur en kris föds nya idéer. När vi inte kan resa mellan Östersund och Stockholm möts vi på Teams. Det ger minskade kostnader och ökad effektivitet. Visst ska vi träffa varandra även i framtiden men inte lika frekvent. Inställda mässor har påverkat hur vi bearbetar våra kunder. I dag visar vi allt digitalt, vilket nästan är bättre. Dessutom sparar vi åtskilliga hundra tusen i mässutgifter. Men vi lär inte fortsätta att jobba hemifrån. Vi vill jobba nära varandra.

Hur betygsätter du regeringens stöd till företagen?

– Detta är en ny situation där tidigare erfarenhet saknas, men på det hela tycker jag att man lyckats. Vi har varken sökt stöd eller behövt permittera, men för drabbade företag har kortidspermitteringen betytt mycket och för dem med avstannat kassaflöde har det varit bra att kunna skjuta fram skatten.

Vad krävs för att Sverige ska få en rejäl omstart?

– Staten har ändå pumpat in 110 miljarder i år och det känns som om det kommer hända grejer i vår sektor. Men många känner sig ännu otrygga och för en mental omstart krävs vaccin och immunitet.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.