För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Marjaana Alaviuhkola, Årets Företagare i Sverige 2008: ”Inom vården kan vi inte jobba hemma”

Minskat resande har ökat fokus på en aktiv vardag där husdjuren blivit allt viktigare. För Marjaana Alaviuhkola och Hallands Djursjukhus har pandemin ökat trycket på djursjukvården. Största utmaningen har varit sjukskrivningarna som ökat med restriktionerna.
Publicerad 6 nov 2020

Hur tycker du att regeringen och samhället hanterat krisen?

– Jag är uppvuxen i Finland och förstår inte den finska kritiken mot Sveriges hantering. Jag är stolt över den svenska strategin där ansvaret har lämnats över på individen och över att vi har kunnat leva ganska fritt. För oss som företag har pandemins negativa effekt varit den höga sjukskrivningsfrekvensen. Kundbesöken har ökat.

Kommer det ökade trycket på djursjukvård hålla i sig?

– Pandemin kommer stanna i vårt kollektiva minne. Ett vaccin gör inte att det går över. Minskat resande får fler att satsa på en lokal tillvaro där husdjur ingår, och statistiken visar att allt fler skaffar husdjur.

Vad hoppas du på inför 2021?

– Att vi lär oss leva med det nya normala, att oron över själva smittan dämpas. Corona kommer inte försvinna under 2021. Vi som jobbar med sjukvård kan inte jobba hemifrån. Vi måste hitta tryggheten i nya rutiner och de verktyg som finns för test och smittspårning.

Fler nyheter från Företagarna