För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Maria Åkerberg, Årets Företagare i Sverige 2017: ”Vi är det mest sansade landet”

Dermanord Svensk Hudvård heter sedan årsskiftet Maria Åkerberg AB efter sin vd och grundare. De ekologiska hudvårdsprodukterna säljs främst av terapeuter och på spa och trots att oro för smitta fått kunder att utebli har försäljningen ökat.
Publicerad 6 nov 2020
Maria Åkerberg. Foto: Mathias Bardå.

Är du nöjd med myndigheternas hantering av pandemin?

– Jag är glad att vi är det mest sansade landet och är tacksam för att handbromsen inte drogs åt hårdare. På vissa spa-verksamheter och hotell har det faktiskt varit business as usual, medan folk på andra platser betett sig som om vi haft lockdown. Trots det har vi ökat försäljningen med 8 procent. Vi anpassade oss snabbt och när mässorna uteblev har vi stöttat våra återförsäljare med marknadsföringsmaterial och erbjudanden som ökat deras försäljning, vilket gagnat oss.

Har pandemin gjort er mer digitala?

– Pandemin gav oss den knuff vi behövde för att erbjuda alla kurser för våra återförsäljare digitalt, vilket sparat in på resor och kostnader. Det var något vi planerat men vi hade inte räknat med att det skulle gå så fort. Det har fungerat jättebra.

Fler nyheter från Företagarna