podcast news play företagaren I media förmån
Louise Sköld. Foto: Liza Simonsson.

Louise Sköld, Årets Unga Företagare 2019: ”Företagsstöden är för krångliga”

Med kundbasen bland landets frisörer har Louise Skölds snabbväxande företag HT Hairextension AB drabbats hårt av corona och hon ger inte mycket för de företagsstöd som erbjudits.
Publicerad 6 nov 2020

Vad gillar du minst med regeringens hantering av krisen?

– Företagsstöden har varit alldeles för krångliga och haft fel inriktning. Korttidspermitteringsstödet kom snabbt, men gynnade de anställda mer än företagen som fått betala mer än vad de fått i arbetskraft. Det hade varit bättre om vi fått stöd för det tapp vi faktiskt haft. Och alla dessa regler, som att vi inte får ta vinstutdelning. Det gör ju att vi inte kan återinvestera i nya arbetstillfällen.

Har krisen ändrat hur ni jobbar?

– Absolut. Vår bransch är traditionell och den digitala omställningen har varit långsam. Med krisen kunde vi snabbt byta fysiska säljbesök i salonger mot digitala möten och minska både kostnader och miljöpåverkan. Vi har blivit ett tajtare team som kommit närmare våra kunder. Stora kostsamma event har bytts mot mer personliga kundkontakter. Vi var snabba på att lyfta telefonen och fråga våra kunder vad vi kunde göra för dem.

Vad behövs för att ge Sverige en omstart?

– Ett bättre företagsklimat där det blir lättare att anställa och säga upp anställda, där entreprenörer vågar ta mer risker än de gör idag.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.