För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Erik Gatenholm, Årets Företagare i Sverige 2019: ”Nu rekryterar vi för fullt”

Krisen fick Erik Gatenholms bioteknikbolag Cellink att ställa om. I Mölnlycke byttes tillverkningen av biobläck för forskning kring 3D-printning av mänskliga organ till handsprit. Åtgärden var ett sätt att bidra och att säkra löneutbetalningarna.
Publicerad 6 nov 2020
Grudnarna av Cellink. Foto: Mathias Bardå.

Med verksamhet i USA, Tyskland och Sverige – hur ser du på den svenska krishanteringen?

– Vi har tacksamt utnyttjat olika program för att behålla arbetsstyrkan, såsom kortidspermittering. Med stöd och konstant pusslande har vi rott i land välbehållna med vår viktigaste resurs personalen kvar i båten. Det har varit krångligt och jag antar att det varit minst lika krångligt för beslutsfattarna. Om företagsstöden inte kommit så snabbt hade situationen varit mycket värre.

Har krisen haft en permanent inverkan på företaget?

– Det vågar jag inte säga. Vi jobbar mycket med akademisk forskning men har fokuserat mest på vitala produkter till läkemedels- och biotechföretag de senaste månaderna. Efter en utmanande vår har verksamheten tagit fart igen och vi rekryterar nu för fullt. Många har insett att det går att leva ett liv i den här miljön om vi är försiktiga, men det alla väntar på är ett vaccin. Först då kommer det ta fart på allvar.

Fler nyheter från Företagarna