podcast news play företagaren I media förmån
Grudnarna av Cellink. Foto: Mathias Bardå.

Erik Gatenholm, Årets Företagare i Sverige 2019: ”Nu rekryterar vi för fullt”

Krisen fick Erik Gatenholms bioteknikbolag Cellink att ställa om. I Mölnlycke byttes tillverkningen av biobläck för forskning kring 3D-printning av mänskliga organ till handsprit. Åtgärden var ett sätt att bidra och att säkra löneutbetalningarna.
Publicerad 6 nov 2020

Med verksamhet i USA, Tyskland och Sverige – hur ser du på den svenska krishanteringen?

– Vi har tacksamt utnyttjat olika program för att behålla arbetsstyrkan, såsom kortidspermittering. Med stöd och konstant pusslande har vi rott i land välbehållna med vår viktigaste resurs personalen kvar i båten. Det har varit krångligt och jag antar att det varit minst lika krångligt för beslutsfattarna. Om företagsstöden inte kommit så snabbt hade situationen varit mycket värre.

Har krisen haft en permanent inverkan på företaget?

– Det vågar jag inte säga. Vi jobbar mycket med akademisk forskning men har fokuserat mest på vitala produkter till läkemedels- och biotechföretag de senaste månaderna. Efter en utmanande vår har verksamheten tagit fart igen och vi rekryterar nu för fullt. Många har insett att det går att leva ett liv i den här miljön om vi är försiktiga, men det alla väntar på är ett vaccin. Först då kommer det ta fart på allvar.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.