För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Sveriges småföretag har aldrig varit viktigare

Företagarnas vd, Günther Mårder, menar att småföretagens betydelse märks ännu starkare i kris och efterlyser mer stöd till de som skapar 4 av 5 jobb i ekonomin.
Publicerad 25 mar 2020

Vi upplever en fruktansvärt dramatisk tid just nu. Aldrig tidigare har landet tvärstannat på detta sätt. Nu gäller akut skademinimering för att kunna komma ut på andra sidan och fortsätta få kalla sig företagare. Företagarna finns vid din sida i denna tuffa stund. Våra politiska experter och jag själv sitter i ständiga möten med våra politiska beslutsfattare för att finna verktyg för att mildra skadorna som samhället drabbas av.

Sveriges småföretag har aldrig varit viktigare. Det är inte industribolagen eller politiken som står för de stora innovationer och möjligheter som gör att vi kan utveckla samhället och lösa de stora problemen. Småföretagen är de verkliga hjältarna och problemlösarna som vi nu måste värna om mer än någonsin. Det har aldrig varit viktigare att stötta din lokala företagarkollega. Se till att handla dina tjänster hos de små företagen som annars kan få svårt att överleva.

Få kommer kunna gå skadelösa ur den kris som många nu upplever. Men vi ska göra allt för att begränsa de värsta effekterna. Utöver vårt kraftfulla politiska arbete finns vår juridiska rådgivning redo att bistå dig som medlem så att du får stöd att fatta de beslut som krävs. Våra inköpsavtal kan sänka kostnaderna på nödvändiga inköp, något som är särskilt viktigt i tuffa tider.

Vi hoppas även att vi genom vår kommunikation i samtliga kanaler kan hjälpa dig med kunskaper och ge praktisk hjälp och vägledning. Men det viktigaste vi har är varandra! Ett nätverk av 60 000 företagare över hela Sverige. Detta är vår största tillgång när vi kommer ut på andra sidan av denna kris. Då kommer våra över 1 000 arrangemang årligen att spela en avgörande roll för att skapa nya affärer.

De politiska åtgärderna sänder goda signaler. Men det kommer att krävas mer och där kommer vi på Företagarna att göra allt för att du som medlem får de absolut bästa förutsättningarna så att du och ditt företag snabbt kan satsa på tillväxt när kunderna kommer tillbaka och marknaden vänder. Ta hand om er och tveka inte att vända dig till oss när du behöver hjälp. Vi finns här för dig!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna