podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Fem otippade företagsidéer

Lupiner som protein, en inhyrd get som livar upp distansmötet och inkluderingsparfym. Här är idéerna som fungerar som heliumballonger för humöret.
Publicerad 5 jun 2020

Lupiner till frukost
En viss sorts lupiner kan göra mer än förgylla sommarbord. Företaget Lupinta startades i Malmö 2018 av Eslam Salah med målet att ersätta importerade sojaprodukter med lokalt Kravodlade lupinbönor. Mjölk, ost och falafel är tänkbara produkter. Utsedd till Skånes bästa matproducent 2019.

Snabbtänkta farmen
Visst kan videomöten bli lite trista? Anna Sweet driver en gård i Kalifornien. Varför inte låta folk bjuda in någon av farmens getter, kor, får, lamadjur eller kalkoner till konferenssamtal, tänkte hon. Människor runt hela världen har nappat.

Trolleristrumpor
Celina Saffar har skapat babystrumpor som faktiskt sitter kvar på fötterna, med hjälp av silikonprickar på insidan av strumpskaftet. Finalist i tävlingen För-orten.

Uber-vaktbolag
Sveriges första appbaserade bevakningsföretag. Rawa Karadaki fick idén när han jobbade som väktare under gymnasietiden. Via Safetly kan du beställa väktare och ta jobb som vakt.

Parfum für alle
Uniform är ett svenskt parfymmärke grundat av Haisam Mohammed och Lamin Ceesay. Företagets parfymoljor görs i Frankrike, inspirerade av trapphusen i barndomens höghusområden i Stockholm. Målet är att förändra och bredda parfymbranschen.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna