headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare
Jens Karlsson, vd på Woshapp. Foto: Sara Bogren.

”Vi får in en ny order var sjätte minut"

Vi fick en pratstund med entreprenören Jens Karlsson, medgrundare och vd på Woshapp.

Grattis till den fina placeringen i Företagarens läsartopp. Vad har hänt i bolaget sedan sist?

– Mycket och lite har hänt på samma gång kan man säga. Jag vill alltid att saker ska gå snabbare. Woshapp har vuxit ännu mer, vi har fått in fler fantastiska kollegor och ska precis börja rekrytera ännu fler säljare. Vi får in en order var sjätte minut – men vi ska snart under minuten!

Ni tog in 30 nya miljoner i november via Bonnier Ventures och CSB Capital. Vad går de pengarna till?

– Det är fantastiskt kul att ha fått in så bra ägare som vill vara med på resan, alla är otroligt kompetenta och bidrar verkligen. Pengarna går till att etablera oss på fler håll. Utöver att verksamheten finns i Stockholm och Göteborg förbereder vi oss nu för att gå in i vår tredje stad: Malmö. Vi öppnar även upp i vår första stad utanför Sverige – i Köpenhamn.

Vad mer är på gång under 2020?

– Vi firade aldrig vår förra finansieringsrunda utan jobbade bara på, men nu tog vi oss tid för en kickoff med teamet i januari – en heldag med strategi och teambuilding. Fokus ligger på att öka antalet tvättar samtidigt som vi ser över vårt produktutbud och paketeringen, eftersom vi får så mycket olika förfrågningar. Vi utvecklar också vår tekniska plattform och logistiklösning ytterligare. Allt för att kunna bli världsledande inom vårt segment, med hållbara biltvättar.

Vem är värd en plats på årets upplaga av 103 unga idéer-listan? Den du föreslår får vara max 30 år för att kvala in på listan. Nominera dina favoriter här.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap