För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Kampsport som motverkar ohälsa

Vikten av fysisk motion, särskilt som en motvikt mot psykisk ohälsa, har blivit extra aktuell under pandemin. Bodil Frick, tidigare SM-mästare i thaiboxning, som driver Uppsala Kampsport- och Hälsocenter, skapar lösningar för träning. Hon syns även i Företagarnas kampanj Jobbskaparna.
Publicerad 3 dec 2020

– Jag vill se mindre stress, inte bara på individnivå utan även hos företag och i samhället. Träning ska inte vara något ångestladdat. Vi behöver en bättre balans i prestationsvardagen och vi behöver hitta corona-kompatibel träning. Stillasittande blir en ond cirkel med sämre självkänsla, säger hon.

Förra hösten växte Bodil Fricks verksamhet rejält med 400 nya kvadratmeter för thaiboxning, yoga, dans, massage och capoeira. Alltifrån gruppträningar till personlig träning och mental träning. När coronasmällen kom i mars flyttade gruppträningen utomhus, samtidigt som onlinepass snabbt spelades in och släpptes till kunder.

– Det är tuffare nu i andra vågen, med råd om att undvika tränings- och idrottsanläggningar samtidigt som det är kallare och mörkare ute.

På entreprenörsvis har Bodil Frick löst utmaningen att hålla avstånd, medan boxtruppen ändå får träna viktig tajming och teknik.

– Vi använder 1,5 meter långa träpinnar med vadderade toppar för att simulera slag. Det är motigt nu men jag ser väldigt ljust på framtiden, med vaccinet kanske inom räckhåll. Min bransch kommer att explodera ännu mer. Jättemånga förstår vikten av träning nu, när allt vänts uppochner. Mitt företag kommer att tokblomstra, mycket på grund av att jag inte har gett upp.

Fler nyheter från Företagarna