För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Regelbörda - test av företagarpolitiken

Regeringen är på regelförenklingsturné men det krävs mer än så för att sätta stopp för den växande regelbörda som drabbar många företagare, menar Helena Fond.
Publicerad 6 dec 2019
Helena Fond Foto: Oskar Omne

☹ Minskad regelbörda för företag

Inget i januariavtalet har direkt koppling till regelförenkling. Flera av de 73 punkterna kan tvärtom potentiellt medföra ökad regelbörda.

Att näringsminister Ibrahim Baylan tillsammans med bland andra Företagarna gett sig ut på förenklingsturné för att få veta mer om hur regler och administrativa bördor påverkar företagare visar god ambition, men det kommer krävas krafttag hos statsråd och departement att ge myndigheter tydliga förenklingsuppdrag om vi ska få verklig förändring i företagares vardag.

Möt experten: Helena Fond

Företagarnas expert på regelförenkling och arbetet mot regelbörda.

Har tidigare arbetat som biträdande regionchef och projektledare på Företagarna Stockholms län, Mälardalen och Gotland, samt som projektledare på Moderaterna och konceptansvarig på Ung Företagsamhet.

Mer om Helena Fond

Stort test av företagarpolitiken pulicerades först i tidningen Företagaren nr 6 2019. Text: Susanna Lindgren. Foto: Oskar Omne

Fler nyheter från Företagarna