headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare
Karin Nygård, redaktör hos Företagarna, har sammanställt den kunskap som finns hos Företagarnas experter till en ny ljudbok. Foto: Oskar Omne.

Ny ljudbok boostar firman

9 dec 2019
Har du koll på din firma? Företagarnas nya ljudbok ”Starta företag!” är en komplett handbok för den som tänker starta eget. Men den är också en perfekt guide för dig som redan driver företag.

När du startar ett nytt företag hamnar frågor om bolagsform, bokföring och finansiering i fokus. Som blivande företagare erbjuder ljudboken Starta Företag! värdefulla råd inom en rad olika områden, insikter som bidrar till att ge nyföretagaren bästa möjliga förutsättningar att få en bra start på den nya karriären.

– Starta Företag! är en matig och heltäckande handbok i allt du behöver veta när du ska starta eget. Tanken är att den ska vara enkel att ta till sig och den innehåller många bra hänvisningar om du vill fördjupa dig ytterligare, säger Karin Nygård, redaktör på Företagarna, som skrivit och sammanställt boken utifrån kunskapen hos Företagarnas många experter.

Karin Nygård menar att innehållet också erbjuder bra insikter för den som har drivit företag under en tid:

– I ljudboken får du svar på flera av de vanligaste frågorna som ställs till experterna på Företagarnas juridiska rådgivning. Det är frågor och svar som är angelägna även för den som har några års erfarenhet av företagande.
 
Det handlar exempelvis om vad du ska tänka på vid en nyanställning, vilka som är de viktigaste punkterna i ett hyresavtal och vilken som är den bästa företagsformen. Och hur ska man resonera kring extern finansiering? Och vilka avdrag gäller det att hålla koll på? Boken är ett samarbete mellan Företagarna och Storytel.

– Vi kände att det saknades en heltäckande handbok för nya och blivande företagare i ljudboksvärlden. Därför bestämde vi oss för att göra en sådan. Företagarna var den givna samarbetspartnern och vi är så nöjda med resultatet, säger Joakim Tholén, publisher för Storytel Original Non Fiction.

Starta Företag! innehåller nio kapitel och de är inlästa av föreläsaren och entreprenören Elizabeth Kuylenstierna.

Till Starta Företag! på Storytel

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap