headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare

”Vår kanske mest värdefulla förmån”

Under våren 2020 har du som medlem i Företagarna en unik möjlighet att ansöka om en plats till en av Företagarnas mest värdefulla utbildningar. Det är en satsning som riktar sig till företagare som vill öka sin omsättning och ta verksamheten till en höge nivå med hjälp av digitalisering.

Det är onsdag morgon i Norrköping och en grupp bestående av tio företagare träffas för att delta i Företagarnas nya satsning att höja den digitala kompetensen i små och medelstora företag. Gruppen tillhör den första kullen av elever och ingår i en större kunskapssatsning som fortsätter till andra regioner under 2020. Målen med utbildningen är tydliga: Med hjälp av digitala verktyg ska du som företagare stärka din konkurrenskraft, öka omsättningen och få företaget att lyfta till en ny nivå.

Kursen i Norrköping är en del av Företagarna Utbildning, en utbildningsportal med kurser som är anpassade efter en företagares vardag. Anna-Carin Enwall är ansvarig för satsningen hos Företagarna:

– Vi är nu redo att bredda vårt medlemserbjudande, och vårens nya kurser i digital utveckling är de mest ambitiösa som vi hittills har erbjudit. Kurserna är dessutom en av Företagarnas mest generösa medlemsförmåner någonsin.

Kurspaketet är utvecklat av Lexicon och består av tre lärarledda heldagar utspridda under våren 2020, filmer och webbinarier samt individuell handledning av experter på digitala verktyg och marknadsföring. Värdet på utbildningen är 39 500 kr, men som medlem i Företagarna betalar du endast 8 600 kr exklusive moms.

– Den resterande delen av kursavgiften finansieras av Tillväxtverket som ett led i en satsning att öka den digitala kompetensen i små och mellanstora företag.

Om du väljer att söka en plats till vårens utbildningar, som arrangeras i Stockholm, Mälardalen och Västra Götaland, så får du lära dig hur digitala verktyg och tjänster kan bidra till att:
• arbeta mer effektivt och därmed spara flera timmar i veckan.
• utveckla nya tjänster inom din verksamhet: e-handel, digitaliserad bokning m.m.
• utveckla en kostnadseffektiv och skalbar marknadsföring: webbsida, sökords optimering, sociala medier osv.

”Tidigare klarade man sig med en hemsida och kontaktuppgifter på Eniro”

En av kursdeltagarna i Norrköping är Sylvia Christiernin, Roots of Sweden AB:

– Den stora insikten är att det här inte gör sig självt. Som företagare måste du avsätta tid för att skapa den digitala närvaro som ditt företag kräver. Tidigare klarade man sig med en hemsida och kontaktuppgifter på Eniro, men så är det inte längre. Du måste skräddarsy din digitala närvaro och bestämma dig för vilka sociala kanaler som bäst passar företagets behov.

Gruppen i Norrköping består av företagare som är verksamma inom allt från bussar till konsultverksamhet – och den breda mixen lägger grunden till intressanta och innovativa samtal:

– Vi har många kreativa diskussioner i gruppen och det bidrar till att du som kursdeltagare får nya idéer och uppslag till hur du kan utveckla din verksamhet, säger Sylvia Christiernin.

Läs mer här och ansök om att få delta i nästa omgång kurser i digital utveckling.

På bilden syns, från vänster till höger: 1. Mats Johansson, Hällesta Buss 2. Anders Lindh, utbildningsledare, Lexicon 3. Per Johansson, Hällesta Buss 4. Amelie Sylvan, utbildningsledare, Lexicon 5. Anna-Carin Enwall, utbildningsansvarig, Företagarna 6. Micke Rydell, Conny's Skog & Trädgård AB 7. Charlotte Wormbs, utbildningsledare, Lexicon 8. Inger Hansson, Inger Hansson AB 9. Mikael Andersson, Clear Management Consulting AB 10. Jan Andersson, LR Revision & Redovisning Östergyllen AB 11. Sylvia Christiernin, Roots of Sweden AB

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap