För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Joel Hellermark: ”Vi ska lösa några av de viktigaste problemen”

Tänk dig att vem som helst kan lära sig vad som helst. För ett år sedan grundade Joel Hellermark Sana Labs. Hans algoritm fungerar som ett "smart" tillägg till befintliga digitala utbildningsplattformar som gör att utbildningen formas utifrån personers nivå.
Publicerad 31 maj 2018
Joel Hellermark, 21, är grundare av AI-bolaget Sana Labs. Foto: Mattias Bardå.

– Studier visar att elever lär sig dubbelt så snabbt med individanpassad utbildning. Tänk vad det innebär på en global skala. Det påverkar alla branscher.

Joel lärde sig att koda som 13-åring via öppna Stanfordkurser över nätet och konsultade sig genom högstadiet. Han blev mer och mer intresserad av AI.

– Jag insåg att AI, likt internet och elektricitet, är en möjliggörare. Vi kan lösa några av de mest fundamentala och viktigaste problemen. Det är en demokratisering, när effektiv utbildning blir ännu mer tillgänglig.

Sana Labs jobbar redan med några av världens största onlineutbildningsbolag inom språkinlärning, matematik, programmering och medical test-prep med över 70 miljoner användare i sina plattformar.

– Höga ambitioner är nyckeln. När jag mejlade Tim Cook på Apple och Mark Zuckerberg på Facebook tackade bägge ja till möten. Vi får se vart det leder.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna