För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Ibrahim Naji: ”Företag kommer närmare morgondagens talanger”

Ibrahim Naji har en vision om att modernisera det globala skolsystemet, via Realedu – en plattform där elever löser reella problem i näringslivet, kopplat till FN:s 17 globala mål.
Publicerad 31 maj 2018
Ibramhim Naji, 23, grundare av Realedu. Foto: Mattias Bardå.

– Det finns så många personligheter och karaktärer i ett klassrum men man mäter kunskap på ett förlegat sätt. Jag var själv ingen MVG-elev men rent praktiskt gick det otroligt bra.

Som 16-åring skötte Ibrahim inköpen i föräldrarnas företag.

– Morsan och farsan öppnade en godisbutik som blev en av Danmarks största. Jag hade kontakten med Sveriges största godisleverantörer, räknade ut vad som sålde bäst osv. Vi pratar fyra ton godis per månad.

Ordnade finansieringen själv

Uppvuxen i förorter till Malmö och Helsingborg lärde han sig att ta sig fram utan kontakter och ordnade stipendium för en halv miljon kronor till en internationell skola i Norge. Efter att han grundat en tidning om entreprenörskap i Dubai och volontärarbetat som lärare i Argentina tog nya idén form via Göteborgs universitet och inkubatorn Google Launchpad i San Francisco.

– Jag tar mig an en väldigt traditionell sektor, men det kan betyda mycket för elever som annars inte skulle få en chans.

Hela listan: 103 unga idéer 2018

Fler nyheter från Företagarna