podcast news play företagaren I media förmån
Din arbetsmiljö spelar roll - vi listar några heta kontorstrender! Foto: Shutterstock

3 trender för att inreda kontoret 2018

Håll koll på kontorstrenderna – de kan bidra till både bättre trivsel och högre produktivitet på firman.
Publicerad 3 jul 2018

1) Tekniken

Kontorstrend: 

Dockning är en av de hetaste teknikfrågorna just nu. På ett aktivitetsbaserat kontor är bärbara datorer ett måste. Men dessa erbjuder ofta inte lika bra anslutningsmöjligheter som ett stationärt alternativ. Med en dockningsstation ansluter du enkelt din dator till externa skärmar, möss och tangentbord.

Så här gör du: 

Utgå från de anställda på företaget. Vilka anslutningsbehov har de? Se till att samtliga arbetsstationer har den här möjligheten, annars riskerar det bli huggsexa om dem som har. De enklaste behoven behöver inte kosta så mycket pengar, men underlättar avsevärt för de anställda. En investering som håller uppe både produktiviteten och humöret.

Pris: 1000-5000 kr.

 

2) Inredningen

Kontorstrend: 

Cirkulär interiör. Gör en insats för miljön, och var inredningsoriginell på samma gång. Återanvänd kontorsmaterial som andra har gjort sig av med, eller gå loss med kreativiteten. Kanske en gammal massiv träskiva kan bli ett nytt skrivbord? Det finns flera företag som är specialiserade på att erbjuda secondhand av inredning, restpartier och utgående modeller – allt till bra priser.

Så hör gör du: 

Besök närmaste andrahandsbutik. Gäller det teknik sysslar en rad företag med renovering och återförsäljning av gammal it. För ytterligare inspiration kring hur du kan inreda ditt kontor på ett roligt, bra och billigt sätt så vänd dig till din gamla vän Google.

Pris: Billigare än nytt!

 

3) Prylen

Kontorstrend: 

Höj- och sänkbara skrivbord i all ära – visst hade det varit roligare att svara på mejl och sköta allt skrivbordsarbete sittande på en kontorscykel? Nu finns möjligheten att kombinera nytta med nöje hela arbetsdagen.

Så här gör du: 

Aktivera kroppen med detta komplement till din kontorsstol. Tanken är inte att cykla sig svettig, utan snarare stimulera till ökad produktivitet. Vi vet ju alla att lite motion ger energi.

Pris: 3 999 kronor styck.

Text: Christoffer Hiding.

Taggar
Riks Guide
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.