För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Rekrytera smartare till sommaren

Glöm annonsering, intervjuer och massor av administration. Nu kan du rekrytera sommarjobbare lika enkelt som storföretagen.
Publicerad 19 feb 2018
Dags att rekrytera sommarpersonal? Företagarna hjälper dig att ordna bemanningen.

En ny medlemsförmån gör det enklare att hitta nya medarbetare. Det är resultatet av det samarbete som Företagarna har etablerat med StudentConsulting – en av landets ledande aktörer när det gäller att matcha jobbsökare mot företag.

– Vi vet att det största tillväxthindret för företagare i dag är att hitta rätt kompetens. Samarbetet med StudentConsulting är en efterfrågad medlemsförmån och vi lägger fokus på sommarbemanningen som är en aktuell fråga hos många företag just nu, säger Günther Mårder, Företagarnas vd.

”Vi lägger fokus på sommarbemanningen”

Samarbetet innebär att Företagarnas medlemmar får möjlighet att rekrytera sommarjobbare med 20 procents rabatt på rekryteringskostnaden. Om man i stället vill hyra in bemanningspersonal under en kortare tidsperiod innebär samarbetet fritt övertag av sommarpersonalen efter två månader.


Att hitta personal med hjälp av ett rekryteringsföretag är en sedan länge etablerad metod bland storföretag, men hittills är det färre småföretag som använder denna rekryteringskanal. Men Tobias Lindfors, vd för StudentConsulting, ser ett trendskifte.

– Det blir allt vanligare att små och medelstora företagare hittar sina nya medarbetare med hjälp av en rekryteringsfirma. Behovet av flexibilitet, snabbhet och tillgänglighet ökar hela tiden och då kan en rekryteringspartner spela en viktig roll för att säkerställa att du som företagare får tillgång till medarbetare med rätt kompetens.

StudentConsulting startades 1997 som ett företag som hjälpte studenter att få extrajobb. Verksamheten har expanderat och företaget arbetar i dag med rekrytering och uthyrning av studenter, akademiker och yrkesutbildade. Grundaren av StudentConsulting, Tobias Lindfors, utsågs till Årets Företagare i Sverige 2010.

Gratis konsultation

Har kan du läsa mer om den nya medlemsförmånen. Där kan du fylla i dina behov och få en kostnadsfri konsultation – du betalar endast vid genomförd rekrytering.

Fler nyheter från Företagarna