För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

På kurs för bättre affärer

Nu tar Företagarna ytterligare ett initiativ för att hjälpa dig som medlem att få kunskaper som bidrar till att du kan bli mer framgångsrik som företagare.
Publicerad 14 sep 2017
Anna-Carin Enwall är affärsutvecklingschef hos Företagarna. Foto: Oskar Omne.

I dagarna lanseras Företagarna Utbildning – en satsning som innebär att du och dina medarbetare får tillgång till en av landets största utbildningsportaler för företagare. Samtliga kurser erbjuds till ett rabatterat medlemspris.

– Vi har genomfört en undersökning bland våra medlemmar som visar att det finns ett stort behov av kompetensutveckling i små och medelstora företag, säger Anna-Carin Enwall, affärsutvecklingschef hos Företagarna.

Företagarnas undersökning visar att medlemmarna i första hand efterfrågar utbildningar inom marknadsföring, ekonomi och ledarskap (se hela listan nedan). Samtidigt upplever många att det är svårt att hitta rätt i det stora utbildningsutbud som finns på marknaden.

– Vi vet att många företagare vill få nya kunskaper men samtidigt har de svårt att avsätta tid till att planera och driva utbildningsfrågor. Med hjälp av vår portal har vi skräddarsytt ett utbud av kvalitetssäkrade kurser, därmed kan du satsa på en utbildning som både är tidseffektiv och som minimerar arbetstidsbortfallet.

Initialt erbjuds ett 50-tal utbildningar i samarbete med både stora och små utbildningsleverantörer, bland annat Lexicon och Styrelseakademien. Vissa kurser erbjuds helt digitalt (såsom webbinarier m m), andra arrangeras i klassrum.

– Vi har tagit fram ett utbud av kurser som vi tror matchar de kunskapsbehov som finns hos många av Företagarnas medlemmar. Vi erbjuder allt från korta kurser i sälj och marknadsföring i sociala medier där utbildningen sker via så kallade webbinarier till utbildningar i business management som ger högskolepoäng, säger Mats Johansson, vd för Lexicon University.

Mats Johansson poängterar att det har hänt mycket inom utbildningsområdet under senare år:

– Småföretagare har ofta fulltecknade arbetsdagar och vi har utformat kursutbudet så att det ska passa en företagares vardag. Du kommer att bli överraskad hur enkelt, flexibelt och roligt det är att lära sig nya saker.

– Till lanseringen har vi exklusivt tagit fram en online-utbildning med kanonrabatt för medlemmarna. Det är en tidseffektiv och verklighetsanpassad utbildning som sätter fokus på några kritiska faktorer inom ledarskap, sälj och ekonomi. Den kommer även ge tillgång till konkreta aktiviteter och åtgärder som leder till bättre lönsamhet. Perfekt för småföretagare och ledare i dagens föränderliga värld!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna