För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Hon kodar app för allergiker

➔ En rad matallergier i kombination med allergi mot pälsdjur, gräs och pollen gjorde att Zahra Abdulla, 20, tillbringat mycket tid hemma och på sjukhus.
Publicerad 1 jun 2017
Zahra Abdulla. Foto: Mattias Bardå.

– Jag läste mycket och såg många miljödokumentärer. Det väckte mitt engagemang samtidigt som jag märkte att jag har lätt för att ringa in problem och komma med lösningar. Jag var väldigt blyg förut men lusten att påverka var större.

I dag föreläser hon för unga om miljöfrågor, via Världsnaturfondens ungdomsråd WWF Youth Sweden och via initiativet We Change, samtidigt som hon har lär ut konståkning.

När hon gick ut nian lärde hon sig, via en mentor, om tekniken bakom appar, vilket ligger till grund för hennes företag i dag.

– Nu jobbar jag med Allergy router, som ska visa ett restaurangtips baserat på dina matallergier, berättar Zahra Abdulla, som vann kategorin Årets idé i Fryshusets tävling Sveriges ungdomsentreprenör 2016. Något som gör att hon nu har en rad mentorer och stöttning med affärsutvecklingen.

– På sikt ska appen även ”allergiranka” hotell och flygbolag.

Fler nyheter från Företagarna