För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Unik protes på export

➔ Redan på gymnasiet drev Christoffer Lindhe sitt första företag, som sålde vattenbesparande strålsamlare för duschar och handfat, till fastighetsägare, samtidigt som han tävlade i simning.
Publicerad 1 jun 2017
Christoffer Lindhe. Foto: Mattias Bardå.

En tågolycka för drygt elva år sedan puttade livet i en ny riktning. Christoffer Lindhe förlorade bägge benen och ena armen. Något som han i dag grundat sitt företag på, med unika fotproteser som exporteras till Norge, Tyskland och England. Snart även till Frankrike och Spanien.

– Jag började utveckla den första prototypen hösten 2011 i samarbete med forskare och lanseringen skedde hösten 2015, berättar Christoffer Lindhe som inte gett sig förrän han nått exakt det resultat han varit ute efter: mer rörelsefrihet och möjligheten till ett mer aktivt liv.

– Jag har varit noggrann och kritisk. Jämfört med många är jag gravt amputerad, vilket betyder att jag känner eventuella problem med proteser tydligare, säger han.

Med hjälp av ett innovativt material skapar Xtend foot en stabilare gång och en naturligarekänsla, eftersom protesen kan böja sig i olika riktningar när du trampar på olika underlag.

– Det gör att du kan ta dig ut i skogen igen, eller gå utmed havet.

Fler nyheter från Företagarna