För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Konstagentur för Graffiti

➔ Alejandra Cerda driver bloggen Jandi Heart Eco om ekoskönhet och hållbart mode. Samtidigt har hon uppdrag som copywriter och projektledare – och är grundare av konstagenturen Muro, för kvinnliga konstnärer inom  graffiti.
Publicerad 1 jun 2017
Alejandra Cerda. Foto: Mattias Bardå.

Uppdragen handlar om allt från att måla en vägg vid Tekniska museet i Stockholm till att ordna workshopar för ungdomar.

– Just nu samarbetar jag med en modeentreprenör där arméjackor målas av åtta konstnärer för att sedan auktioneras ut, där pengarna går till välgörenhet, säger Alejandra Cerda.

Under sommaren visas de målade jackorna upp under en marknad på Folkkungagatan i Stockholm. Drivkraften bakom konstagenturen är att kvinnliga konstnärer inom graffiti hittills fått en minimal del av rampljuset.

– Jag har gjort väldigt lite pr för Muro men ryktet sprider sig ändå. Det finns ett klart intresse, konstaterar Alejandra Cerda och tillägger:

– Drömuppdraget? Det finns fantastiska pelare under Liljeholmsbron i Stockholm, även ute i vattnet. Det vore mäktigt att få i uppdrag att skapa konst på dem.

Fler nyheter från Företagarna