För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

”Vi har väldigt lätt för att döma andra i Sverige"

Från Hässleholm till Östersund - Årets Misstagens Mästare med bland andra Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, i spetsen!
Publicerad 16 feb 2017

”Tänk om jag hade gjort en riskanalys på Glada Hudikteatern. Då hade jag aldrig startat.”

Du och Laila Bagge är dragplåster i Misstagens mästare 2017. Hur ser du på misstag?

– I vårt land, med jantelagen, vill vi ha både hängslen och livrem. Vi älskar expertpaneler och riskanalyser. Jag tycker att det är bättre att man provar. Tänk om jag hade gjort en riskanalys på Glada Hudik-teatern. Då hade jag aldrig startat verksamheten.

Vad har du gjort för misstag som entreprenör?

– Otroligt många! Det är två grejer som jag vill lyfta fram: Passa dig för att hugga saker i sten. Jag har insett att jag ändrar mig hela tiden. Det andra är att det är superviktigt i framgång, då många vill samarbeta, att du alltid går tillbaka till ditt grund-dna. Vilka projekt kan du stå för?

Är du bättre på att göra misstag i dag?

– Jag är väldigt tuff i jobbet och feg privat. Men jag har lärt mig av att bli äldre. Allt är inte så himla farligt. Jag blev mer ledsen när jag var yngre, när folk till exempel kritiserade min verksamhet. Då tog jag det mer personligt. Förresten har vi väldigt lätt för att döma andra i Sverige. Vi är jättebra på att lyfta personer och hylla dem. Och sen vill vi slå ner dem. Det är ett ganska intressant fenomen. Vi kanske har det för bra?

Vilka är dina bästa tips till andra företagare?

– Alliera dig med människor som du har förtroende för, som finns där både när det går bra och när det går dåligt. Livet går ju upp och ner. Sen gäller det att inte älta det som varit, kunna gå vidare. Den som kommer och lyssnar under Misstagens mästare får också höra om vikten av att våga stå kvar vid saker du tror på.

 

Fler nyheter från Företagarna