För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Damberg menar allvar

Det är tydligt att Mikael Damberg menar allvar, säger Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg. Han var en av deltagarna i mötet som näringsministern kallat till för att korta betalningstiderna i Sverige.
Publicerad 16 feb 2017

Läs även: Damberg är trött på betal-kaoset

Mikael Dambergs möte med näringslivets organisationer hölls den 30 januari. Hans mål är att nå fram till en frivillig uppgörelse om kortare betalningstider.

– Mikael Damberg var tydlig med att uttrycka sina förväntningar, säger Emelie Schröder, politiskt sakkunnig på näringsdepartementet.

Daniel Wiberg hoppas att diskussionerna ska skapa ett tryck på storföretagen att korta betalningstiderna.

– Även vi vill ha en frivillig kod. Men om inte storföretagen vill bidra och gå med är vi beredda att stödja en lagstiftning, säger han.

Företagarna arbetar tillsammans med kredithanteringsföretaget Intrum Justitia för ett gemensamt förslag om betalningskod.

– Det finns ett utkast till en frivillig näringslivskod som Intrum Justitia tagit fram, säger han.

Med på mötet fanns också andra näringslivsorganisationer, däribland Svenskt Näringsliv där många storföretag är medlemmar.

Fler nyheter från Företagarna