För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

25 olika nationaliter på lönelistan

Hamidja Jusufagic, vd för System Verification i Malmö, har mångfald och engagemang i fokus.
Publicerad 3 nov 2016

Läs även: Årets Företagare firar 10 år - så gick det sen

Läs även: Årets Unga Företagare bakar fram rekordvinst

Läs även: Så blir du medlem i Företagarna
 

”Utmärkelsen har utan tvekan haft stor betydelse för oss”

Vad har utmärkelsen Årets Företagare i Sverige betytt för dig?

– Vi fick omedelbar exponering både i Sverige och utomlands och kände stor intern stolthet. Utmärkelsen har gett oss tyngd i relationen med näringsliv, myndigheter och universitet. Jag blev bland annat tillfrågad om att sitta med i Malmö högskolas styrelse – ett engagemang som jag tackade ja till. Utmärkelsen har utan tvekan haft stor betydelse för oss.

Hur kan näringslivet bidra till att öka integrationen?

– Det finns redan ett stort engagemang inom näringslivet för att hjälpa till, men jag saknar forum för samarbete mellan näringslivet och det offentliga. Företag som vill bidra vet inte alltid vad de ska göra. Samordning av initiativ hade gett större effekt.

Om du skulle starta en ny verksamhet i dag, vad skulle du satsa på?

– Något i big data. Vi diskuterar redan med olika verksamheter hur vi kan använda denna enorma outnyttjade potential inom alla branscher, inom infrastruktur, sjukvård och logistik. Detta är som guldgrävartiden i Kalifornien, fast utan markytans begränsning.

Fler nyheter från Företagarna