För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ny boss ska förbättra företagarklimatet i Örebro

Publicerad 31 okt 2017
"Bra dialog och förståelse leder till gemensam framgång" tror Hanna Jonasson, ny regionchef för Företagarna i Örebro län.

Regionchefen har den centrala uppgiften att driva lokal, regional och nationell företagarpolitik. Det innebär allt från opinionsbildning i aktuella företagarfrågor, service och information till Företagarnas medlemmar, såväl som stöd och information till Företagarnas lokala föreningar.

- Det ska bli spännande att arbeta tillsammans med företagare, politiker, tjänstemän och andra aktörer i Örebro län för att stärka företagsklimatet. Jag känner mig väldigt laddad inför uppdraget! säger Hanna Jonasson, regionchef för Företagarna i Örebro län.

Hanna har tidigare arbetat på Örebro Hockey, och kommer närmast från offentlig sektor där hon varit verksam som ekonom, verksamhetscontroller och chef.

Småföretag viktiga i länet

- Under mina år som tjänsteman inom offentlig sektor har jag haft ett nära samarbete med politiken och det hoppas jag kunna ha även fortsättningsvis, om än i en helt annan roll. Jag tror att en bra dialog och förståelse för varandra leder till gemensam framgång, fortsätter Hanna Jonasson.

Hanna är tydlig med att hon startar med fötterna i golvet och kommer driva på hårt för att lyfta småföretagens betydelse för Örebro län i synnerhet, men även för Sverige som en del av teamet med regionchefer över hela landet.

- Närmare 99 procent av företagen i Örebro län är småföretag. Dessa företag och deras anställda bidrar med i snitt 25 procent av de kommunala skatteintäkterna i länet. De skapar också fyra av fem jobb. De små företagen har en stor betydelse för Örebro län och Sverige, avslutar Hanna Jonasson.

Kontakt: Hanna Jonasson, hanna.jonasson@foretagarna.se eller 070 788 74 24 

Fler nyheter från Företagarna