podcast news play företagaren I media förmån faq

Börja sälja på Amazon

Nå ut till miljontals kunder i Sverige och resten av världen.
Läs mer om medlemserbjudandet

Här får du veta det mesta om att marknadsföra dina produkter mot kunder över hela världen.

Varför ska man finnas på Amazon?

Här är några av anledningarna till varför du som företagare bör finnas på Amazon:

Stor kundbas

Amazon ger dig tillgång till en stor global kundbas som hjälper dig att nå fler kunder och därmed öka din försäljning, både i Sverige och utomlands. Försäljning från tredje part står för cirka 60% av den fysiska produktförsäljningen på Amazon, och denna försäljning växer snabbare än Amazons egen detaljhandel. Dessutom kan du dra nytta av Amazons logistiklösningar med effektiva och snabba leveranser samt smart lagerhantering.

Ökad synlighet

Genom att sälja på Amazon får ditt varumärke större exponering och ökad kundkännedom. Kunderna hittar dina produkter via Amazons sökfunktion och genom att optimera produktbeskrivningar och sökord kan du förbättra din synlighet och ranking. Amazon erbjuder också marknadsföringsverktyg som annonsering, kampanjer och produktrekommendationer för att ytterligare stärka synligheten och öka försäljningen.

Enkelhet

För att göra det så enkelt som möjligt erbjuder Amazon verktyg för försäljning, logistik, kundservice och orderhantering. Dessutom hanteras också betalningar och leveranser, något som minskar den administrativa bördan.

Tillgänglighet

Att finnas på Amazon gör det möjligt för dig att nå kunder dygnet runt, året om, oavsett var de befinner sig.

Kundtjänst

Amazon har en väletablerad kundtjänst, vilket ger kunderna trygghet när de handlar. Kundtjänsten kan också bidra till att både öka förtroendet för dig som säljer hos oss och chansen att kunderna återvänder. Amazon har också en policy för återbetalningar och returer.

Aktuella event

Så startar du din egen Amazon-butik

Vill du lägga mer tid på att växla upp din verksamhet, utveckla dina produkter och samtidigt optimera din e-handel? Då är det en god idé att starta en egen Amazon-butik.

Utöver att få tillgång till miljontals kunder över hela världen får du även flexibla försäljningsplaner, hjälp med global logistik och distribution, samt smidiga kundtjänster. Men, hur kommer man igång?

Till 5 stegs-guiden

5 tips som får ditt företag att växa online

Att växa ditt företag online kan vara en utmaning.

Genom att använda Amazons logistik-, marknadsförings-, prissättnings- och varumärkesverktyg samt dra nytta av den globala målgruppen kan ditt företag nå nya framgångar och tillväxt.

Läs mer här

En guide till Amazons logistiklösningar

När det kommer till e-handel är snabbhet, enkelhet och trygghet grundläggande värden för framgång.

Amazons logistiksystem erbjuder effektiva frakt- och returalternativ som gagnar både säljare och kunder. Som säljare har du två alternativ: antingen kan Amazon sköta logistiken genom Fulfilment by Amazon (FBA), eller så kan du själv ansvara för frakt, returer och lagring. Många av Amazons säljpartners väljer att kombinera FBA med egna leveranser.

Läs mer här

Så maximerar du din försäljning under Black Friday

Black Friday är inte enbart en dag för rekordförsäljning; det är en unik möjlighet att transformera ditt varumärke och locka nya kunder.

I år ligger dagen på 24 november, och det är dags att börja förbereda sig. Så hur rustar du dig för att maximera denna högintensiva shoppingperiod? Läs guiden till att framgångsrikt ta dig igenom Black Friday.

Läs guiden här

Medlemserbjudande

Som medlem i Företagarna erbjuder vi dig ett exklusivt företagspaket för att komma igång med Amazon och påbörja eller utöka din onlineförsäljning.

1. Dedikerad support från Account Manager: Du får stöd av en personlig Account Manager som hjälper dig att påbörja din Amazon-resa, vilket gör processen smidig och ger dig grundförutsättningarna för en lyckad lansering.

2. Prova Amazon kostnadsfritt: De första 50 medlemmarna som registrerar sig kommer att få ett professionellt säljarkonto kostnadsfritt under 6 månader.

3. Annonsering och marknadsföring: Vi erbjuder dig annonsering och marknadsföring till ett värde av 500 Euro för att öka dina produkters synlighet, vilket hjälper dig att nå fler potentiella kunder och möjlighet till ökad försäljning.

4. Utveckling av Brand Store: Förbättra ditt varumärkes närvaro på Amazon.se med vår hjälp. Vi hjälper dig att bygga en trovärdig Brand Store som passar din målgrupp och maximerar din räckvidd.

Låter detta intressant för dig? Klicka på länken och fyll i dina uppgifter så kommer en Account Manager från Amazon att kontakta dig för personlig hjälp och vägledning.

Jag vill ta del av erbjudandet

Läs mer och bli inspirerad

Vanliga frågor och svar