För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Känner du igen dig?

Svenska entreprenörer har en positiv framtidssyn. Det visar Företagarnas senaste Småföretagsbarometer. Testa dig själv - stämmer det med din bild av konjunkturläget?
Publicerad 14 nov 2016

Läs även: Så blir du medlem i Företagarna.

Företagen är optimistiska om utvecklingen 2017. Ett undantag är konsumenttjänster, som inkluderar bland annat vård- och omsorgsföretag. Dessa utmärker sig med lägre förväntningar under det kommande året. Största optimismen finns hos företag verksamma inom information och kommunikation.

Helena Engberg
Vd, Trampolin PR, Östersund

Helena Engberg

– Vår höst har börjat hektiskt med två nya medarbetare och många nya uppdrag. Vi upplever att det finns ett stort sug efter våra tjänster. Företag, organisationer och offentliga personer har förstått att de måste vara duktiga på kommunikation för att bli framgångsrika i dag. Det är många som behöver hjälp!

Tomas Wissinge
Marknadschef, ATAB-Trappan, Agunnaryd

Tomas Wissinge


– Vi rider på den pågående byggboomen och ser ingen avmattning, snarare tvärtom. Efterfrågan av trappor ökar eftersom mycket av nyproduktionen i storstadsområdena sker på små tomter. Då måste du bygga på höjden, och det är något som vi trapptillverkare gillar.

Maja Robsén
Grundare, Mammaproffsen, Nacka

Maja Robsén


– Vi upplever en stark efterfrågan på våra barnmorsketjänster. Jag tror på tillväxt under 2017 eftersom allt fler får upp ögonen för det fria vårdvalet samt att vi pratar flera olika språk och att patienterna känner att vi ger dem vård som formas efter individen.

Fler nyheter från Företagarna