headphones newspaper video-player ÅRETS FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE
Lokala deltävlingar

Årets Unga Företagare


Stockholm

Dina Majid och Sermed Majid

Tandcentralen Sverige
Tandcentralen är en modern tandvårdskedja med kliniker i Stockholm och områdesansvar för vuxen- samt barntandvård i Husby och Tensta.

Regionens motivering

Med oddsen emot sig vågade denna syskonduo sig på någonting som den offentliga sektorn inte lyckades med. Deklev in och erbjöd tandvård när Folktandvården i området stängde ner sina mottagningar. Utan pengar och erfarenhet men med ett stort mod tog de sig an en utmaning som få andra trodde på.

Både vänner och banken tyckte att det här var en dålig idé. Hur skulle det egentligen gå när erfarenhet från branschen saknades? Svaret visade sig vara att man med entusiasm och tilltro till sitt koncept snabbt etablerade sig i områden där tillgången till tandvård både varit bristfällig, men också ofta för dyr.
 
Att säga att företaget tar ett stort samhällsansvar vore en underdrift. Dels genom målsättningen att ge högkvalitativ tandvård till de människor som saknar de ekonomiska förutsättningarna som krävs, dels genom att de erbjuder utbildning och anställning till nyanlända kvinnor. Således öppnas också en dörr för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden genom att starta en egen karriär inom tandvården.
 
Årets Unga Företagare visar på ett entreprenörskap och driv, kombinerat med ett starkt fokus på social hållbarhet, som det här landet behöver mer av. Vi vill lyfta fram dem som ett fantastiskt exempel på vad som kan åstadkommas genom hårt jobb, en stark tilltro till sin företagsidé, samt en outtröttlig vilja att förbättra sitt närområde.

Man har framgångsrikt lyckats kombinera lönsamt företagande med att göra gott för lokalsamhället och bidrar således där det behövs som allra mest. Tandcentralen är genom sin verksamhet ett perfekt exempel på varför landets småföretagare är våra jobbskapare, samhällsbärare och välfärdshjältar.
 
 
 
Partners 2021