headphones newspaper video-player

Tävlingen Årets Företagare - allt du behöver veta!

Företagarna vill lyfta och hylla landets företagare och har därför skapat utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Utmärkelserna tillsammans med stipendiet #GeTillbaka delas ut under en festlig galakväll i Stockholms Stadshus.

Om tävlingen

Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas varje år ut av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare och bland tidigare vinnare finns Filip Tysander (Daniel Wellington), Maria Åkerberg (Maria Åkerberg), Ida Backlund (Rapunzel) och Pär Svärdson (Adlibris och Apotea). Här hittar du alla vinnare

2018 vann Mohammad och Hamid Khanahmadi (Tolkresurs) Årets Företagare i Sverige och Noel Abdayem (The Humble Company) utsågs till Årets Unga Företagare i Sverige. 

Hur blir man Årets Företagare? 

Utmärkelsen har en lång historia och har delats ut i över 80 år av Företagarna.  Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sen i en regionsfinal och alla regionala vinnarna går sen vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige . Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda. 

Hur blir man Årets Unga Företagare? 

Årets Unga Företagare har en kortare historia, det första delades ut 2015, men är ack så viktig. För att delta måste du vara under 35 år och driva minst ett företag. En del regioner utser Årets Unga Företagare men man kan också nomineras till det nationella priset Årets Unga Företagare.  

Vinnarna för Årets Unga Företagare i Sverige och Årets Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare. Här kan du se vilka de är.

Hur utses vilka som får vara med och tävla om Årets Företagare i kommunen?

Företagarnas föreningar utser sina deltagare genom öppen nominering eller av en jury. Många föreningar samarbetar med andra organisationer och kommunen i både nominering och juryarbetet. Här kan du läsa mer om hur vi nominerar

Företagarnas föreningar kan utse företagare som har verksamhet i kommunen men sätet kan vara i en annan kommun. Dock får samma företagare inte utses i mer än en kommun under samma år.  

Varför ska man vinna Årets Företagare? 

Som vinnare kan man förvänta sig ett massmedialt genomslag, ökade affärsmöjligheter och, om man inte har det innan, ett medlemskap i Företagarna med alla våra förmåner som bonus.

Kriterier

Dessa kriterier behöver de nominerade i Årets Företagare och Årets Unga Företagare uppfylla.

Nominera till Årets Företagare och Årets Unga Företagare!

Det börjar på din ort och kan sluta med final för hela Sverige. Var med och nominera en företagare du också. 

Stipendiet #GeTillbaka 

Läs mer om stipendiet #GeTillbaka som delas ut under Årets Företagare Sverige. 

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter Årets Företagare

Ska du arrangera Årets Företagare? 

Om du är en av Företagarnas föreningar och ska utse Årets Företagare eller Årets Unga Företagare hittar du mer information här

 

Partners