headphones newspaper video-player

Om Årets Företagare.

Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Om tävlingen

Årets Företagare delas varje år ut av organisationen Företagarna, det är ett av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser och bland tidigare vinnare finns Daniel Wellington, Maria Åkerberg och Apotea. 2018 vann Tolkresurs Sverige

Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda. Vinnaren utses av en jury. 

Förening kan utse företagare som har verksamhet i kommunen. Sätet kan vara i annan kommun. Dock får samma företagare inte utses i mer än en kommun under samma år.  

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tilfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger runt i oktober i Stadshuset i Stockholm.

Företagarna delar också ut Årets Unga Företagare till en framgångsrik företagare under 30 år.

Som ÅF-vinnare på nationell nivå kan man förvänta sig ett massmedialt genomslag, ökade affärsmöjligheter och, om man inte har det innan, ett medlemskap i Företagarna med alla våra förmåner som bonus.

Tips! Välj din närmsta region i toppmenyn på denna sida för att se mer om vad som händer lokalt i tävlingen.

Kriterier

Detta behöver vinnaren uppfylla.

Nominera

Det börjar på din ort och kan sluta med final för hela Sverige. Var med och nominera en företagare du också.

Årets Unga Företagare & stipendiet #GeTillbaka

Läs mer om vårt pris till unga och stipendiet #GeTillbaka

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter Årets Företagare

Beställ material

För föreningar etc som anordnar lokala tävlingar

Kriterier

Så utses pristagarna i tävlingen Årets Företagare.

Partners