För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Nej tack till 3:12 förslaget

Många medlemmar har reagerat med oro och ilska över utredningsförslagen om nya 3:12-regler, som skulle innebära kraftiga regelskärpningar och höjd skatt. Här samlar vi tips och information för den som vill veta mer eller engagera sig mot förslaget.
3:12 förslaget

Förslagen i utredningen om 3:12-reglerna skulle drabba alla fåmansföretagare, från soloföretagaren till ägaren med många anställda. Företagarna ser med stor oro på förslagen, som skulle öka den politiska osäkerheten och minska viljan att investera och skapa nya jobb.

3:12-reglerna infördes för att hantera spänningen i beskattning mellan inkomst av tjänst och på företagande.

Under de senaste tio åren har skatten i huvudsak förbättrats, med målet att göra det mer attraktivt att starta och driva företag. Det har haft en positiv effekt: såväl nyföretagandet som skatteintäkterna från fåmansföretagare har ökat kraftigt.

I regeringens utredning saknas en grundlig analys av de samlade effekterna av förslagen på jobb och entreprenörskap. Istället för lättnader, föreslås närmare 5 miljarder kronor i ökad beskattning.

Om förslagen skulle genomföras finns risken att den positiva utvecklingen bryts. Förslaget behöver dämpas avsevärt för att undvika skadliga effekter. Företagare behöver inte mer krångel, utan mindre.

 

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.