För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Årets Företagare Aneby 2013

Paul Brinkmann, årets företagare i Aneby kommun.
Årets Företagare Aneby 2013

En tysk hotellägare med förkärlek för fransk Calvados är årets företagare i småländska Aneby
- Vi är såklart mycket glada och hedrade över priset säger Paul Brinkmann, på Wiredaholm Golf & Konferens och visar på diplomet som sitter uppe på en framträdande plats inne i receptionen. Vi märkte direkt av ett ökat intresse för att komma hit och ser till exempel att bokningarna för luncher har ökat markant sedan vi tog emot priset.

Aktiv marknadsföring

Paret Brinkmann, som träffades på en hotellskola i Tyskland, har drivit Wiredaholm sedan 2007. Huvuddelen av rörelsen bygger på golf och konferenser men sedan två år tillbaka har Paul och Anna satsat medvetet på närområdet för att bli ett naturligt val när det gäller att fira födelsedagar, äta julbord med mera.

De arbetar målmedvetet med att bygga varumärket genom olika former av reklam, men den viktigaste marknadsföringen sker genom nöjda kunder. Paul Brinkmann berättar med stolthet att över hälften av gästerna antingen är återkommande eller har fått stället rekommenderat av en vän.

Störst i Sverige på Calvados

När Paul tog över ansvaret som krögare fyllde han baren med den typ av enklare sortiment som säljer bra i hans hemland Tyskland, det visade sig dock inte alls gå hem hos gästerna. När han gav sig på att utöka sortimentet med finare sorter av whisky och konjak beställde han också en flaska Calvados i vacker trälåda och det var något som gick hem hos gästerna.

Paul blev snabbt biten av att samla på Calvados från olika tillverkare och regioner och efter att ha dammsugit den svenska marknaden skaffade han helt sonika en importlicens och reste till Normandie för att importera fler sorter.

Idag kan Wiredaholm skryta med över 120 sorters Calvados från 35 olika tillverkare, men man kommer inte stanna vid det. Paul siktar redan på nya inköpsresor och han bär också på en dröm om att i framtiden skapa egen Calvados från äpplena som växer på Wiredaholm.

Motivering till priset

"Wiredaholms Golf & Konferens är ett av länets och Aneby kommuns mest mångfacetterade tjänsteföretag som ständigt utvecklas med såväl befintliga som med nya produkter och som lockar kunder på en allt större geografisk marknad. Med härliga miljöer, både utomhus och inomhus, har Wiredaholm Golf & Konferens AB utvecklat ett fullsortiment av tjänster och aktiviteter för alla årstider. Wiredaholm Golf & Konferens AB har också framgångsrikt visat att samverkan och nätverkande med andra företag i området ger mervärden och större möjligheter att tillgodose allt flera kunder med ökade krav på kvalitet och service i alla avseenden."

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.