För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#företagarpodden #245: Så kommer AI förändra våra liv

Artificiell intelligens spås bli nästa stora teknologiska revolution. Vad innebär det för svenska företag? Och hur är det att leda ett av Europas ledande AI-bolag? Det tar vi reda på i veckans avsnitt av #företagarpodden.
Günther Mårder och Luka Crnkovic-Friis.
Günther får besök i studion av Luka Crnkovic-Friis som är vd och medgrundare av ett av världens just nu mest omtalade AI-bolag. Peltarion grundades vid KTH och företagets utveckling tog fart rejält 2015. Idag har de kunder som Tesla, General Electric, Skype, Spotify, Google och NASA. De bygger en plattform med ambitionen att göra AI tillgängligt för så många företag som möjligt. Plattformen har bland annat använts för att hjälpa läkare att segmentera tumörer och bönder att optimera sina skördar.


Hur ska vi göra för att locka de bästa talangerna till Sverige? Och vad krävs för att ett svenskt bolag ska kunna utmana de stora techjättarna och kunna konkurrera på den globala marknaden? I podden får du svar. Lyssna nu!
 


Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.