För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Kom och tyck till om stadens nya miljöprogram!

20 maj 2024, 16:30-18:00
Plats: Företagarna på Rådmansgatan 40
Har du synpunkter på stadens miljöarbete? Nu kan du göra din röst hörd och hjälpa oss med vårt yttrande över Stockholms stads nya Miljöprogram 2030.

Vi ses onsdag 20 maj, klocka 16.30 - ca 18.00 hos Företagarna på Rådmansgatan 40

Miljöprogrammet är ett övergripande styrdokument med målet att staden fortsatt ska vara världsledande och en förebild för andra inom miljöområdet. Mål och delmål har utvecklats utifrån miljötillståndet i staden, internationella överenskommelser, kommunfullmäktiges budget för 2023 samt erfarenheter från uppföljningen av nuvarande miljöprogram.

I programmet finns två delar som direkt påverkar oss som företagare. Dels en hög ambition om en allmän beteendeförändring i den egna förändringsviljan av vad  och hur vi konsumerar och dels hur stadens inköp blir ett verktyg för att minska stadens egna miljöpåverkan. Programmet kommer vara styrande för alla upphandling. Som en konsekvens får vi nya och mer långtgående krav på varor, tjänsteutförare, distributionssystem osv. Krav som samtidigt kan bli en möjlighet för fler att vara med i konkurrensen om att bli leverantör till staden.

För att ge oss en inblick i Miljöprogrammet 2030 och hur det kommer att påverka oss har vi bjudit in Karin Dhakal, strateg vid Stadsledningskontoret och projektledare för framtagandet av miljöprogrammet. Medverkar gör också våra experter Jennie Albinsson, miljö och klimat, Magnus Johansson, offentlig upphandling och konkurrens, Göran Agardh vår ordförande tillika ansvarig för hållbarhetsfrågor samt Joakim Holmertz som hjälper oss med vårt yttrande.

I vår gemensamma vision säger vi bl a "Vi vill kunna överlämna ett land och ett samhälle till våra barn och barnbarn som är i bättre skick än det land som vi fick till skänks av tidigare generationer.” Med hjälp av ett väl underbyggt miljöprogram kan vi få hjälp av staden. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.