För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Söker du LIA-plats inom marknadsföring och digital kommunikation?

Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Våren 2024 är full men sök gärna till hösten 2024. Vi gör intervjuer löpande.

Företagarna har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter och vi utformar din praktikperiod baserat på vad du som student vill lära dig. Hos oss får du chansen att i en dynamisk och spännande miljö testa dina kunskaper. Kulturen är öppen och inkluderande, vi har erfarenheter att dela med oss av men det har du också.

Företagarna består av fyra olika affärsområden; kunskap, bättre företagarpolitik, medlemserbjudanden och nätverk. Vi företräder drygt 60 000 företagare och har en stark medlemstillväxt.

Just nu tar vi emot LIA-praktikanter på marknadsavdelningen. Vi arbetar med de flesta digitala kanalerna och kan därför erbjuda en praktik som låter dig arbeta med podcast, sociala medier, webb, SEO, Google Ads, e-post och programmatics. Vi tar emot dig som jobbar med innehåll exempelvis copy, manus, annonsering, CDP, CRM, contentproduktion och liknande. Vi har ingen teknisk utveckling internt.

Vi är 12 anställda på marknad och samarbetar med tre byråer. Vårt fokus är att värva medlemmar, utveckla relationen och behålla medlemmar men också att sprida kunskap om aktuella händelser, lagar och regler som rör småföretagare.

Om rollen

Du kommer tillsammans med teamet för försäljning och Företagarnas redaktion analysera och agera på aktuella ämnen och aktiviteter riktat mot målgruppen småföretagare. Beroende på vad du är specialiserad på hittar vi en roll och arbetsuppgifter för dig och en handledare som matchar arbetsuppgifterna.

Våra värderingar är inarbetade och vi är en arbetsplats med höga betyg från anställda. Vi tror på nyfikenhet, öppenhet och att vi tillsammans tar ansvar för att få jobbet gjort med ansvar för helheten.

Exempel på arbetsuppgifter

Här är några exempel på arbetsuppgifter som LIA-praktikant på marknadsavdelningen: 

Följa upp och komma med förslag på nya aktiviteter i våra digitala kanaler

Delta i arbetsmöten och planering med kanalägare och kommunikatörer om GA4, Google analytics, Facebook analytics, Linkedin, Instagram, Youtube

SEO-optimering av innehåll och innehållshantering på webben

CRM och Spotify är plattformar du kommer få fördjupa dig i

Delta i kommunikationsplanering för lanseringar och vidareutveckling av olika medlemserbjudanden och affärsområden

Exempel på yrkesroller

Här är några exempel på yrkesroller vi tror du studerar till:

Affärsutveckling inom digital handel

Digital kommunikatör

Growth Marketer

Marknadskoordinator

Ecommerce manager

Paid search specialist

Marknadsförare

Webbanalytiker

Copywriter

Contentproduktion

Webbredaktör 

Vår förväntan på dig

Att du har skaffat dig den kunskap som din utbildning erbjuder och har ett starkt, eget intresse för att följa med i utvecklingen och uppdateringar av digitala kanaler, kommunikation och analys. Du ska kunna göra enklare analyser i Google Analytics universal, Google analytics 4, Instagram, Linkedin och Facebook och vilja lära dig mer.

Ansökan

Är du rätt person för praktikplatsen är du välkommen att söka genom att skicka in din ansökan och CV till medarbetare@foretagarna.se och skriv rubriken ”LIA-praktik marknad” i ämnesraden. Vi intervjuar och tillsätter löpande. 

Frågor? 

Kontakta oss gärna om du har frågor

Anna-Carin Enwall, chef Marknad & försäljning,  

anna-carin.enwall@foretagarna.se  070-587 54 73 

Caroline Antonsson, Marknads- & digitalt ansvarig 

caroline.antonsson@foretagarna.se 070-380 50 04