headphones newspaper video-player
Yrkeskunnande och kvalitét som grogrund och styrka

Om HantVerket Väst

HantVerket Väst är en inspirerande och affärsdriven arbetsplats för hantverksföretagare som du hittar på Slakthusområdet i Göteborg. Här finns arbetsstudios i olika storlekar mellan 8 – 25 kvm. Det finns ett gemensamt workshoprum för produktfotograferingar, workshops eller kurser. Vi har även en verkstad. Du har möjlighet att exponera dina produkter i huset.

På HantVerket kan du deltaga i olika aktiviteter som du antingen skapar själv ihop med övriga hantverkare, eller så deltager vi i externa evenemang som aktör. Många av hantverkarna i huset erbjuder också kurser i exempelvis silversmide, keramik eller konst. Visste du att det finns mer än 300 olika hantverksyrken?

Foto: Maria Tolstoy Sinclair

Hantverkare i huset

I hantverkshuset finns just nu bland andra hantverkare inom grafisk design, skulptur, silversmide, keramik, snickeri, och fotografi. Hos dessa finns möjlighet att beställa produkter direkt från deras hemsidor, eller varför inte gå en spännande kurs för att lära dig mer?

Gå in här och läs mer om vad som erbjuds.

Foto: Otto Herdy

Är du hantverkare och söker en kreativ arbetsplats?

Det finns över 300 registrerade hantverksyrken i olika kategorier. Vi söker nu en mix av etablerade företagare som vill flytta in HantVerket Väst.

Känner du att du vill utvecklas och få draghjälp i ditt företagande samtidigt som du får tillgång till nätverk, utveckling och kan utveckla dina affärer?  

Foto: Marketa Schätzova

För dig inom skola

Studiebesök
Vi vill verka upplysande om vilka yrkesmöjligheter som finns att tillgå inom olika hantverk. Därför erbjuder vi skolklasser att komma på studiebesök till HantVerket Väst.

Vi kommer att gå igenom huset och berätta om vilka yrken som finns representerade i huset inom hantverk, varvid eleverna får svar på en del frågor kring vilka utbildningsmöjligheter som finns samt möjlighet att ställa frågor till dem som är i huset.

Målgrupp: Vi anpassar studiebesöken efter ålder och vänder oss mot högstadium och gymnasium.
Tid: Besöket tar ca 1 timme och ni har därefter möjlighet att äta medhavd lunch på vår utegård.
Förberedelse: Har ni specifika frågor kring yrken tar vi gärna emot dem innan besöket, varvid ni gärna får samla ihop frågor som eleverna eventuellt kan ha.