För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Se debatten om 3:12-förslaget!

Publicerad 12 maj 2017
Hur går allianspartierna vidare med 3:12-förslaget? Missade du frukostseminariet om 3:12-förslaget med Alliansen den 10 maj? Nu kan du se en inspelning av hela diskussionen.

Frukostseminariet uppmärksammades också i en artikel i Dagens Industri. 

”Regeringen vet att om de lägger fram det här skarpt i budgeten så kommer vi att hitta lösningar för att stoppa det”, säger Moderaternas finansministerkandidat Ulf Kristersson vars parti tillsammans med KD vill att alliansen ska lägga en gemensam budgetmotion i höst.

Centerpartiet vill fälla delar av regeringens budget medan Liberalerna har öppnat för att fälla enskilda statsråd, inklusive finansminister Magdalena Andersson. Att alliansen saknar ett gemensamt besked skapar problem för företagen och deras rådgivare. (...)

Företagarnas vd Günter Mårder vill att oppositionen stoppar skatteförslaget genom att bryta ut det ur budgeten, men han anser att beskedet måste komma senast i sommar.

”Då kan man inte bli beskylld för att vara lika oansvarig som Socialdemokraterna och SD var senast”, säger han och syftar på när partierna vintern 2013 stoppade en höjd brytpunkt för statlig skatt i alliansens budget.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna