För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"3:12-förslaget sänder fel signaler"

Publicerad 19 maj 2017
Att välja livet som entreprenör är förenat med stora risker. Det är anmärkningsvärt att regeringen driver igenom 3:12-regler som gör det svårt för företagare att premieras för allt hårt arbete, skriver företagaren Corinne Uppman Helminen.

Jag heter Corinne Uppman Helminen och driver företaget People's Garden som sysslar med försäljning och formgivning av konsthantverks- och bruksföremål med nordisk design för utomhusbruk. Jag är än så länge ensam i mitt bolag och har funnits sedan augusti 2016. Min ambition är att växa.

Att välja livet som entreprenör före en trygg anställning är förenat med mycket stora ekonomiska och personliga risker. De flesta av oss är dock överens om att Sverige behöver fler företag. Det är allmänt känt att 4 av 5 jobb skapas i små och medelstora företag, vilket skapar stora värden för samhället.

Det är därför synnerligen anmärkningsvärt att regeringen på fullaste allvar , genom förslaget till nya 3:12-regler, avser begränsa företagarnas möjligheter att premieras för all risk och hårt arbete. Det går emot all logik och sänder fel signaler i en tid som präglas av stora utmaningar, där företagande och entreprenörsanda är en nyckel för framtidens välstånd.

Corinne Uppman Helminen

Taggar
Fler nyheter från Företagarna