För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Rätt kompetens och attityd kan finnas inom Försvarsmakten"

Publicerad 11 jul 2017
Företagarnas expert inom kompetensförsörjning Hanna Cederqvist har deltagit i Försvarsmaktens seminarium "Samarbeta om kompetensen" som hölls på helikopterdäcket på HMS Carlskrona i Visby. Viktig kompetens och egenskaper kan finnas inom Försvaret som Företagarna samarbetar med för att hjälpa företagen med kompetensutveckling.
Hanna Cederqvist, expert inom kompetensförsörjning på Företagarna

- Seminariet fokuserade på det som är grunden till Företagarnas och Försvarsmaktens samarbete - förbättrad kompetensförsörjning för våra medlemmar och ökad möjlighet för Försvarsmakten att anställa deltidssoldater. Svårigheterna att få tag på rätt kompetens är stor, något som inte minst våra medlemsföretag märker av. Bristen på rätt kompetens hämmar tillväxten i företagen, och i Sverige i stort.

En av de största utmaningarna kopplat till att hitta rätt kompetens är att hitta någon med rätt egenskaper. De handlar om till exempel ansvarstagande, ledarskap och att jobba tillsammans. Dessa egenskaper fostras man i inom militären, vilket gör att deltidssoldater och andra som utbildats inom militären är goda kandidater även utanför Försvarsmakten. 

- Vi ser en stor efterfrågan på kompetensutveckling inom ledarskap hos företagen. Där kan den ledarskapskompetens som många av de som utbildats inom Försvarsmakten vara en stor tillgång, säger Hanna Cederqvist på Företagarna.

FILM: Se hela inslaget

Taggar
Fler nyheter från Företagarna