För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Regeringen presenterar ny RUT-tjänst

Publicerad 16 mar 2016
Reparation av vitvaror och andra hushållsinventarier ska ingå i RUT-avdraget, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP).

Åsa Romson, pressbildRUT-avdraget ska utvidgas till att gälla reparation av vitvaror och andra hushållsinventarier, föreslog regeringen på en pressträff. Förslaget, som kan börja gälla i januari 2017, ska nu ut på remiss.

– 800 000 spisar med mera slängs på tippen i dag, jag är övertygad om att de inte hade sett slutet av sin potential, säger Åsa Romson, enligt SVT.

– Vi vill underlätta för enskilda personer att göra rätt i vardagen, de trösklarna måste sänkas.

Företagarna ser positivt på regeringens utvidning av de tjänster som ingår i RUT-avdraget, men anser att åtgärden att sänka taket vid senaste årskiftet var felaktig. Avdraget har skapat tusentals arbetstillfällen och främjat företagande, inte minst bland kvinnor och utrikes födda.

Vad blir nästa nya rut-tjänst?

Inom kampanjen #rutuppropet driver Företagarna frågan under våren, och där kan du vara med och spåna på ännu fler nya rut-tjänster!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna