headphones newspaper video-player
BMW Driving Experience Winter
5-6 februari 2020 | Ebbenjarka, Luleå

Tack ni som deltog!

Årets häftigaste körupplevelse. Tävlingen är nu avslutad.

Evenemanget har varit. Läs en artikel om arrangemanget här!

Om arrangemanget:

BMW Driving Experience Winter 5-6 februari 2020 är en del av Företagarnas satsning på kvinnors företagande. Vi kombinerar nätverksutbyte och roliga aktiviteter med boende och mat av hög klass. Vi har endast 16 platser för att alla deltagare ska kunna lära känna varandra och inspireras tillsammans. 

Utbildningen sker den 5-6 februari, men du anländer redan på kvällen den 5 februari för att delta i en gemensam middag tillsammans de andra deltagarna och representanter från Företagarna och BMW. Morgonen därefter kör vi gemensamt till Ebbenjarka, strax utanför Luleå. Där kommer vi köra BMW 3- och 4-serie bilar med xDrive fyrhjulsdrift och du får vässa din förmåga att behålla kontrollen och hantera bilen i olika situationer som kan uppstå på vintervägar på bästa sätt. 

Program

Dag 1

Ankomst från 17.00 (möjlighet finns att checka in från 15.00). Vi bor på Hotell Clarion Sense, centralt i Luleå. Boende i enkelrum med frukost. Beroende på ankomsttid får du välja att delta i en gemensam nätverksmiddag med representanter från Företagarna och BMW, eller om du kommer sent, en enklare måltid med ett glas vin/öl.

Dag 2

07.30 Frukostbuffé därefter utcheckning
08.10 Vi kör gemensamt från hotellet till Ebbenjarka i kursbilarna
08.30 Teoripass inför utbildningsdagen 09.30 Vinterkörning på isen. Vi kör två personer i varje bil Slalomkörning Broms- undanmanöver
11.45 Lunch i kåtan
12.45 Utbildningen fortsätter Cirkelbana Handlingbana BMW xDrive mängdträning
15.15 Kursavslutning med sammanfattning och utdelning av diplom Kursdeltagarna kör själva tillbaka bilarna till hotellet där bagaget har lämnats.

Flygbuss till Luleå Airport avgår vid busstationen nära hotellet, linje 104.

Transport

Flyg till Luleå avgår från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Flygbolag som Norwegian och SAS flyger på sträckan. Resa ingår ej.

Ebbenjarka

På en alldeles egen udde ligger Ebbenjarka. Inte långt från civilisationen, strax utanför Luleå. Här hittar man lugnet och avskildheten, trots närheten till Luleå och Luleå Airport som inte ligger mer än 15 km bort.

Sjön

Vi kör på Stor-Anträsknäset. Banorna förbereds och hålls plogade från mitten av december. Området är 62 ha stort, 1,1 km rakt över sjön.

Boendet

Clarion Sense är designat med människan och miljön i fokus. Lobbyn känns hemtrevlig. På nionde våningen ligger restaurangen som, tillsammans med Markus Samuelsson, erbjuder ett mat- och dryck-koncept som hyllar det genuint norrländska i kombination med smaker från ett myllrande Manhattan.

Deltagarna 2019 fick med sig både nya kunskaper och minnen för livet:

"Att känna hur bilen reagerade från att ha alla hjälpsystem påslagna till att koppla ur dem var en fantastiskt rolig och lärorik upplevelse. Jag älskar bilkörning och att lära sig hantera bilen på is var så häftigt. Handledningen av instruktörerna Marcus Fluch och Per Johansson var perfekt och hela arrangemanget var otroligt inspirerande. Det var även proffsigt inramat av Anne Lindeberg och Lars Lindeberg som driver ALLI Förarutveckling AB. Väl hemma i Stockholm igen åkte jag till kontoret med ett stort leende på läpparna", säger Christina Takman, Interim chef Support Redovisning.