För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jimmy och Heidi Månsson är Årets Företagare i Stockholms stad 2024

Publicerad 3 maj 2024
Jimmy och Heidi Månsson driver bolag utifrån en gemensam passion om bättre hälsa i livets alla faser. Elitidrottaren Jimmy Månsson och hans fru Heidi Månsson har grundat och driver tillsammans det snabbväxande svenska kosttillskottföretaget Elexir Pharma. Bolaget grundades år 2000 av Jimmy Månsson då han avslutade sin brottarkarriär.

Hur går man då från noll till hundra miljoner i omsättning med både dyslexi och en stökig bakgrund i bagaget? Jo, med en stor tilltro till sina produkter och en vilja att förändra branschen till att inte bara handla om tillskott till elitidrottare, utan även att vara naturliga produkter som kan bidra till bättre hälsa genom hela livet.

Elexir Pharma utvecklar idag egna naturliga högkvalitativa produkter som blivit mycket populära och säljs både på den nordiska och asiatiska marknaden. Heidi är idag inköpschef på bolaget. Jimmy har suttit som vd under hela tiden, men lämnade i början av 2024 över vd-posten för att han själv skulle kunna fokusera på kreativ produktutveckling som är hans stora passion.

De senaste åren har Elexir Pharma haft en stark tillväxtresa och ökat omsättningen med cirka trehundra procent sedan 2018. Förra året nådde Elexir Pharma etthundra miljoner kronor i omsättning. Vid årsskiftet satte Jimmy och Heidi nya ambitiösa mål: Elexir Pharma ska bli den största leverantören av kosttillskott i Sverige inom fem år och därefter ledande i Europa inom tio år.

Med utmärkelser som både Gaseller och Superföretag är det bevisat att Elexir Pharma är ett välskött framgångsrikt företag.

En del av bolagets framgångar de senaste åren ser de själva beror på satsningar på arbetsmiljön som är en högt prioriterad fråga där de hela tiden vill ligga i framkant och tänka utanför boxen. Exempelvis uppmuntras alla medarbetare till träning på arbetstid och till att ta med djur till kontoret. De arbetar aktivt för en transparent och tillåtande företagskultur och alla medarbetare har genomgått en extern utbildning kopplat till inkludering. Förutsättningar för bättre hälsa för alla på ett naturligt och hållbart sätt utgör kärnan i bolaget.

Hållbarhet är självklart en stor del av verksamheten. Allt som sker i verksamheten och har en direkt eller indirekt påverkan på miljön, som förpackningar, transport och produktion har identifierats som prioriterade för hållbarhetsarbetet. Företaget strävar också efter att göra materialet etthundra procent återvinningsbart och använda så lite förpackningsmaterial som möjligt. Man producerar även sina produkter i Norden för att ha kortare avstånd med mindre klimatpåverkan.

Att driva bolag med sin äkta hälft är inte alltid så enkelt men hos Elexir Pharma har det varit ett vinnande koncept där man kompletterar varandra och kan stötta varandra mot framtida segrar.

Vi säger Grattis till Årets Företagare i Stockholms stad 2024!

Fler nyheter från Företagarna