För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hälsa och miljö banade vägen till vinst!

Publicerad 14 jun 2017
Företagarna gratulerar Hanna Olvenmark med företaget Portionen Under Tian till vinsten av Local EAT awards 2017 Norden! En check på 100 000 kr och mentorskap med Petter Stordalen delade juryn ut som bland annat bestod av Företagarnas vd Günther Mårder. Bra mat och tillgängligt för alla oavsett storlek på plånbok är filosofin bakom företaget.


- Jag imponeras av människor som vågar gå sin egen väg och som med stor genomförandekraft tar sin idé och övertygelse till verklighet. Hannas Portionen Under Tian imponerade stort på mig och jag kommer se fram emot att se hur företaget utvecklas, säger Petter A Stordalen.

Bakom tävlingen Local EAT Award står förutom Nordic Choice Hotels även EAT, NHO och Företagarna.

- Att inspirera till god, hälsosam och hållbar mat och samtidigt tänka sparad krona är en svår utmaning. Men Hannas webbplats visar att det går! Hennes idé kommer sannolikt att få stor spridning både i Norden och världen tack vare det delningsvänliga innehållet, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Den överlyckliga vinnaren Hanna Olvenmark fick inför deltagarna på världens främsta toppmöte inom mat, hälsa och hållbarhet ta emot priset.

- Wow! Det känns helt fantastiskt! Att få ett sådant här erkännande är helt otroligt, och ett tydligt kvitto på att om vi verkligen ska göra skillnad på riktigt så måste det vara enkelt att välja bra mat, som alla har råd med! Jag är väldigt, väldigt glad just nu, säger vinnaren av Local EAT Award 2017 Hanna Olvenmark.

Och planeringen för att utveckla verksamheten är redan i full gång.

- Jag kommer att fortsätta arbeta med att nå ut till allt fler samtidigt som jag vill göra plattformen mer användarvänlig samt skapa en prenumerationstjänst via den. För att nå ut till fler kommer jag också att åka ut på en föreläsningsturné samt arbeta med bra samarbeten med människor som precis som jag brinner för att bra mat ska vara tillgängligt för alla, avslutar Hanna Olvenmark.

Tävlingen genomfördes för fjärde året och handlar om att hitta innovativa lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet. Lösningar som bidrar till att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna