För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Billig och nyttig mat vann nationell vinst i Local EAT Award!

Publicerad 9 jun 2017
”Portionen Under Tian” vann den nationella vinsten i mat- och hållbarhetstävlingen Local EAT Award som sponsras av bland annat Nordic Choice Hotels och Företagarna. Bra, hälsosamt och hållbart var viktiga komponenter samt att alla ska ha råd oavsett storlek på plånbok. Nu har de chansen att vinna 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

För fjärde året har tävlingen Local EAT Award genomförts i Sverige och Norge. En tävling som handlar om att hitta innovativa lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet. Lösningar som bidrar till att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö. Bland alla ansökningar så har nu juryn tagit fram en nationell vinnare i vardera land. I Sverige var det communityt och informationsplattformen “Portionen Under Tian” som tog hem vinsten.

- Man ska inte behöva gå på en fancy restaurang för att äta bra. Hanna Olvenmarks initiativ “Portionen Under Tian” har fokus på alla som varje dag försöker vara kreativa hemma i köket samtidigt som det ska vara gott, hälsosamt och gärna bra för planeten. I vardagen så kan denna ekvation vara lika utmanande som att söka medlemskap i Mensa. Hanna gör det enkelt genom att förse oss med bra recept och råd och dessutom hjälper oss att minska matkostnaderna, säger jurymedlemmen Petter A Stordalen.

“Portionen Under Tian” går nu vidare till en final som genomförs 12-13 juni under världens främsta toppmöte inom mat, hälsa och hållbarhet EAT Stockholm Food Forum. På plats får Hanna Olvenmark möjligheten att knyta värdefulla band med de främsta inom näringslivet, forskningen och politiken. Under konferensen kommer en av de nationella vinnarna utses till huvudvinnare och därmed ta hem en prissumma på 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

- Hanna har en önskan om att utvidga verksamheten. Nå utanför landsgränsen och nå nya grupper människor. Om Hanna går segrande ur tävlingen så kommer jag göra vad jag kan för att ge henne de tips och råd som jag tror är värdefulla för henne i denna fas av hennes verksamhet. Hon kommer också i så fall ta emot en check på 100 000 kronor som är en bra grundplåt för att utveckla sin business, säger Stordalen.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels, Quality Hotel, EAT, Företagarna och NHO och målet är att hitta nytänkande mat-idéer som kan bidra till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem.

Mer information:

Local EAT Award: http://eatforum.org/eat-initiative/awards/local-eat-award-2017/

Portionen Under Tian: https://undertian.com/

EAT Stockholm Food Forum: http://eatforum.org/event/eat-stockholm-food-forum-2017/

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna